Публикация

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ С ОТЛИЧИЕ "ДОБРО СЪРЦЕ"

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ С ОТЛИЧИЕ "ДОБРО СЪРЦЕ"

БЛС, БЧК, водещи кардиолози и  общопрактикуващи лекари от няколко болници се включиха в инициативата на омбудсмана Мая Манолова.  В Деня на любовта медиците прегледаха безплатно десетки социално слаби хора.  

Д-р Гергана Николова от УС на БЛС подкрепи инициативата и заедно с колегите си подаде ръка на хората в нужда. „ Лекарите сме призвани да помагаме и БЛС винаги е подкрепял с доброволния си труд различни инициативи. Социално слабите хора имат голяма нужда от здравна грижа и внимание.“, сподели д-р Николова.

 

„Неслучайно избрахме този ден за инициативата и неслучайно поканихме лекари, предимно кардиолози, защото в основата е сърцето, което за да дава любов, трябва да е здраво“, е посланието на омбудсмана. 

 

Освен преглед и безплатна консултация с водещи лекари, социално слабите хора получиха и топъл обяд в кухнята, разположена в двора на софийския храм „Св. Св. Кирил и Методий“.  Проектът стартира по инициатива на омбудсмана Мая Манолова преди 40 дни  с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, както  и доброволния труд и съдействие на много фирми и съмишленици.

Коментари