Публикация

БЛС РЕСТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД МЕДИЦИ ПОД МОТОТО "ДОБРАТА ДУМА ЛЕКУВА"

БЛС РЕСТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД МЕДИЦИ ПОД МОТОТО "ДОБРАТА ДУМА ЛЕКУВА"

На 19.02.2019 г.(вторник) от 11:00 часа  в аулата на УМБАЛ „Александровска“ БЛС рестартира националната си кампанията срещу насилието над медици – „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“,  #ПребориГнева.

Тази година съсловната организация реши да даде път на Доброто, за това и мотото на кампанията е „Добрата дума лекува“.

В рамките на събитието ще бъде обявено и началото на  конкурс за снимки, придружени с текст, която да „говори" за доброто, което ежедневно лекарите правят за пациентите.  Призоваваме всички, които искат да кажат своето „Благодаря“ да изпратят материали (снимка и текст) на имейла на БЛС Pr@blsbg.com или на фейсбук страницата на съсловната организация. Материалите ще бъдат публикувани  на интернет страницата на БЛС (blsbg.com), фейсбук страницата  и във вестник Quo Vadis.  А жури в състав - ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, с които ще бъде направена изложба.  

Кампанията се осъществява с подкрепата на  Министерство на здравеопазването, омбудсмана на Р. България Мая Манолова, БЧК, БАСЗГ, актьора Владимир Карамазов, изпълнителения директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов, доц. Иглика Михайлова - носител на Лекар годината за 2018 г, общественици и други.

През септември  2017 г, след серия от нападения над медици, БЛС стартира национална кампания под надслов „Да спасяваш е призвание, не  заслужава наказание“ #ПребориГнева. За съжаление и днес сме свидели на различни случаи на агресия над медици – хората, които изпълняват най-хуманната професия. Наред с това, обаче в  БЛС ежедневно получаваме писма с благодарност от пациенти, които топлят сърцата на лекарите и им дават сили.  За това е време и добрата дума да е тази, която да се изправи срещу агресията.

Коментари