Публикация
Висококалоричното хранене през бременността е рисково за децата
Жените, които преди и по време на бременността си консумират мазни храни, рискуват децата им да се родят с генетични дефекти, съобщава Ройтерс.
Британски учени са установили, че хранителните навици на бременните могат да повлияят негативно на гените на неродените им деца и да увеличат риска от родови дефекти, като сърдечна недостатъчност и други.
Откритието е първото по рода си, което доказва връзката между подреждането на гените и околната среда, влияещи на развитието на бебето в утробата.
Резултатите могат да помогнат за предотвратяването на различни недъзи и заболяванията.
Сърдечните дефекти са най-често срещаните вродени болести. Предишни изследвания посочват, че боледуващите от сърдечна недостатъчност бебета са най-вече деца на диабетици или родители, страдащи от затлъстяване.
Коментари