Публикация

Нова апаратура получи Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ ''Св. Георги''

Нова апаратура получи Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ ''Св. Георги''

Точно на 14 февруари Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги” се сдоби с нова високотехнологична апаратура за лечението на най-малките пациенти- 2 инфузомата и 3 перфузора.

Една част от сумата е дарена от учениците от основно училище „Княз Александър Първи“ в града. Те са събрали средствата по време на благотворителен базар, който организирали по Коледа миналата година. 4800 лева са събрали децата по време на инициативата и вече замислят следващата си подобна благотворителна акция, която ще се организира за Великден. 

 

 

Още над 5 000 лева бяха събрани през декември на благотворителен търг, организиран от Медицински университет - Пловдив, Обединението на жените социалистки - район „Централен“ и Младежката организация на БСП в града. Към тези суми компанията-доставчик на апаратите добавя и дарение от още 6 000 лева под формата на апаратура и така уредите за прецизни вливания на разтвори стават общо 5 – 2 инфузомата и 3 перфузора.

 

„Благодарна съм на всички. Целият ни живот е посветен на тези пациенти. Спасяваме животите на деца, някои от които едва 800 грама, с вродени тежки заболявания и аномалии. Без тези апарати това е невъзможно. Делото наистина е благословено”, сподели проф. Пенка Стефанова, завеждаща Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги”.

 

Апаратите ще покрият нуждите на интензивния сектор в Детската хирургия. До момента клиниката е имала подобни уреди, но от по-стар клас. Новите апарати дават възможност съответното лечение да се постигне с вливане на малки дози от лекарства.

 

Коментари