Публикация

Омбудсманът организира дискусия за специализацията на медиците

Обществена дискусия, посветена на здравеопазването, ще се проведе днес в София.


Тя се организира от омбудсмана Гиньо Ганев, в сътрудничество с Центъра за защита правата в здравеопазването, Сдружението на българските зъболекари и асоциацията „Български лекари за европейски стандарт на специализация”.

По време на срещата ще бъдат разисквани въпроси, отнасящи се до специализацията на медиците – предпоставка за по-добрата защита на правата на пациентите.

В администрацията на омбудсмана постъпиха редица сигнали за проблеми при специализацията на лекарите и зъболекарите в България. На проведена предварителна среща се поставиха много въпроси, свързани не само с отделните детайли, но и с цялостната организация на медицинската специализация, която поставя в крайно затруднено положение младите лекари и зъболекари, посочват от пресофиса на Гиньо Ганев.

За участие в срещата са поканени представители на държавните институции, на университетските болници в София, Пловдив, Плевен,  Варна и Стара Загора, на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз, пациентски организации, граждани.

Дискусията е насрочена за 11:00 часа в сградата на омбудсмана (ул. „Джордж Вашингтон” № 22).

Коментари