Публикация

Д-р Петко Карагьозов е най-вдъхновяващият гастроентеролог

Д-р Петко Карагьозов е най-вдъхновяващият гастроентеролог

Специалистът от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда събра най-голяма подкрепа в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

 

Над 400 души участваха в гласуването за най-вдъхновяващ специалист в областта на гастроентерологията, проведено онлайн в платформата CredoWeb. Вотът е част от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява, която цели да излъчи знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията и я карат да върви напред и да се развива.

 

В месеца на гастроентерологията бяха номинирани 14 специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна. В рамките на един месец  от 16 януари до 20 февруари 2019 г за тях гласуваха лекари, медицински сестри, студенти, здравни експерти и други медицински специалисти. Най-силна подкрепа сред номинираните събра специалистът по интервенционална гастроентерология от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Петко Карагьозов. Освен признанието на колегите избраният гастроентеролог получава и приза Лекар, който вдъхновява.

За него ще бъде заснет и изработен специален филм, представящ професионалните му постижения

Д-р Петко Карагьозов е един от най-добрите гастроентеролози–ендоскописти в България. Той вдъхновява своите колеги с иновативните методи и техники, които използва, с уменията, постиженията и успехите си и с непрестанната борба за здравето и живота на своите пациенти. Заедно със своя екип д-р Карагьозов въвежда и развива редица интервенционални процедури в гастроентерологията, с които е възможна прецизната диагностика и ендоскопското лечение на сложни заболявания на стомашно-чревния и жлъчно-панкреатичния тракт. Д-р Карагьозов е единственият сертифициран обучител на системата за визуализация на жлъчно-панкреатичните канали SpyGlass DS за района на Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка. Сред качествата, които притежава, е и желанието да споделя своите знания, като по този начин развива своя екип, спомага за навлизане на високотехнологичните иновации в гастроентерологията и разширява обхвата и възможностите за лечение за хиляди пациенти. От 1 септември 2011 г. е част от екипа на Болница Токуда, а от 1 февруари 2015 г. завежда отделение по Интервенционална гастроентерология към Клиниката по гастроентерология. Извършва рутинно горна, долна ендоскопия, ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография, всички свързани с тях терапевтични процедури, както и перкутанни интервенции под ултразвуков и рентгенов контрол. Интересите му са в областта на интервенционалното лечение на болестите на панкреаса и билиарната система. Доктор на годината в Болница Токуда за 2015 г.

На второ място в кампанията, само с няколко гласа след победителя, лекарският вот нареди проф. Крум Кацаров
проф. Крум Кацаров

Той е ръководител на Катедра „Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология” и на Клиника „Гастроентерология” във ВМА. Едно от големите имена в българската гастроентерология. Проф. Кацаров е доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналниятракт и хепатобилиарната система. Има специалности по вътрешни болести, по военнополева терапия и по гастроентерология. Преминал е през редица специализации в чужбина -  Холандия, Германия, Франция, САЩ,  Япония. Носител е на редица награди, а през 2014 г. е обявен за Лекар на годината от Български лекарски съюз. Проф. Кацаров е посветил живота си изцяло на медицината, въвеждайки редица иновативни методи не само във ВМА, но и в българското здравеопазване като цяло. Той е учителят, запалил по гастроентерологията десетки млади специалисти, затвърждавайки школата „ВМА”. Освен от свои колеги, е номиниран и от много пациенти, които не крият, че той е доказан професионалист, изключително позитивно настроен и с безупречно отношение към пациентите. 

На трета позиция гласовете на колегите поставиха д-р Апостол Георгиев, началник на отделение по гастроентерология в МБАЛ "Медлайн Клиник"

д-р Апостол Георгиев

Д-р Георгиев е изключително опитен диагностик - извършва  абдоминална ехография, диагностична и терапевтична гастроинтестинална ендоскопия, както и капсулна ендоскопия. Успешно лекува чернодробни тумори с високочестотна термоаблация. Той е сред водещите специалисти в страната в лечението на всички заболявания на стомашно-чревния тракт. Като ръководител непрекъснато въвежда иновативни лечебни методи и се грижи всички в екипа да бъдат на високо професионално ниво.  Колегите му са впечатлени, че винаги успява да накара болните да се чувстват обгрижвани и обградени с внимание и човешко отношение.

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в месеца на гастроентерологията. Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява продължава с месец на акушерството и гинекологията. Очакваме Вашите аргументирани номинации на v.hristova@credoweb.bg

*В кампанията са зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не са зачетени гласовете от профили тип „Потребител“.
**В кампанията са зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 16 януари до 20 февруари 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари