Публикация

Дипломираха се 177 магистър-фармацевти от Фармацевтичния факултет на МУ-София

Дипломираха се 177 магистър-фармацевти от Фармацевтичния факултет на МУ-София

На тържествена церемония в Музикалния театър „Стефан Македонски“ в столицата бяха връчени дипломите на 177 магистър-фармацевти от випуск 2018 на Фармацевтичния факултет на МУ-София.

Вие трябва да сте горди, че сте възпитаници на факултет с дългогодишна история, обучението, в който винаги е било на най-високо ниво, напълно еквивалентно на образованието по фармация в най-добрите университети в Европа и света

- заяви деканът на факултета проф. Николай Данчев.

 

„От днес Вие се присъединявате към съсловието на магистър-фармацевтите в България, което определено ще Ви даде нужната опора и увереност в бъдещето“, каза още той в академичното си слово.

 

Ректорът на Медицинския университет в София проф. Виктор Златков увери младите фармацевти, че

страната ни има нужда от специалисти като тях

и обяви тяхното дипломиране.

Слово „Клетва“ на завършващия фармацевт произнесе абсолвентката с най-висок успех – Стефани Караньотова

Обръщение от името на новозавършилите магистър-фармацевти чуждестранни граждани произнесе абсолвентът от Гърция – Иеремиас Георгиадис.

Официални гости на събитието

бяха заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, магистър-фармацевт Борислав Борисов, член на Комисията по здравеопазване и на Комисията по образование и наука в НС, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов.

 

Сред гостите на церемонията бяха и зам.-ректорите на Медицински университет - София проф. Тихомира Златанова, проф. Валентина Петкова и проф. Радомир Угринов, деканите на Медицинския факултет – чл. кор. проф. д-р Иван Митов, на Факултета по дентална медицина – проф. д-р Андон Филчев, и на Факултета по обществено здраве – проф. Цекомир Воденичаров, както и консулът на Република Гърция в България – Спиридон Критикос, съветникът по образованието към посолството на Република Турция в България – Шенол Генч, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата – магистър-фармацевт Богдан Кирилов, и генералният директор за България на „Глаксо Смит Клайн“ (фирмата спонсор на церемонията) д-р Лиза Беладона.

Коментари