Публикация

Изложба-базар ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията” отвори врати в Медицински университет - Плевен на 27 – 28 февруари 2019 г.

Изложба-базар ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията”  отвори врати в Медицински университет - Плевен  на 27 – 28 февруари 2019 г.

 

 

За шеста поредна година по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ-Плевен по проект ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията” в периода 27 – 28 февруари 2019 г. от 10.00 ч. до 14.00 ч. във фоайето на Ректората се провежда изложба-базар на мартеници. Красивите червено-бели украшения са изцяло изработени от естествени материали от деца и лица с увреждания съвместно със студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности“ на висшето училище. Набраните средства от базара ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия.

Инициативата ще даде възможност и на чуждестранните студенти на МУ-Плевен да се запознаят с една уникална българска традиция. На 1 март – празника Баба Марта - представители на Студентски съвет ще закичат с мартенички новоприетите чуждестранни студенти и ще ги запознаят със символа и значението на тази българска традиция.

 

Коментари