Публикация

БЛС иска строга санкция за чиновника, ударил лекар


Българският лекарски съюз настоява за най-строга санкция за чиновника, извършил физическо насилие на д-р Георги Тодоров при посещението на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова в Русе.

Преди седмица д-р Тодоров, който е управител на частна лаборатория в Русе, поискал да влезе в залата на Районната лекарска колегия, където проф. Борисова обсъждала с работна група проекта на здравна карта за областта. Той обаче е бил спрян от служител на Районния център по здравеопазване, който му нанесъл удар в бъбреците.

„Бих искал да изразя категоричното си възражение, свързано с проявата на физическо насилие над д-р Георги Тодоров, извършено от служител на РЦЗ-Русе, по време на вашето посещение. Този неморален акт не само оронва престижа на повереното Ви ведомство, но показва и порочна склонност за самоуправство, което е в разрез с всички демократични норми на нашето общество”, посочва д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС, в отворено писмо до здравния министър.

„Управителният съвет на съсловната организация ще реагира остро на всички подобни действия, свързани с посегателство над лекарското съсловие, и в този смисъл, като част от нас, смятам, че и Вие ще предприемете необходимото, за да бъде санкциониран служителят, позволил си подобно държание на публично място”, допълва д-р Райчинов.

Коментари