Публикация

Дипломираха се 63-ма магистър-фармацевти от МУ-Варна

Дипломираха се 63-ма магистър-фармацевти от МУ-Варна

63 магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха дипломите си на официална церемония. Това стана на 2 март във Фестивален и конгресен център-Варна.

С отличен успех висшето си образование завършват шестима абсолвенти

С пълно отличие се дипломира магистър-фармацевт Галя Атанасова, която бе удостоена с най-високото отличие на Факултета по фармация „Златен Гален“. Наградата се връчва за трети път в историята на факултета.

 

Магистър-фармацевт Галя Атанасова получи също и парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, както и парична награда от кмета на Варна Иван Портних.

 

Всички отличници също получиха награди от ректора на МУ-Варна и от Българския фармацевтичен съюз.

 

В словото си проф. д-р Красимир Иванов се обърна към младите фармацевти с думите:

Убеден съм, че не след дълго всички Вие ще сте намерили правилния път в живота и ще сте се реализирали като специалисти в своите области. Днес Вие получавате своите дипломи от най-добрата школа, доказала се във времето със своята 57-годишна история и с челните си позиции сред български и европейски университети.

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта

повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова.

 

За активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги за утвърждаване на доброто име и престиж на университета бяха връчени плакет и грамота на магистър-фармацевтите Станислав Кочев, Станислава Стойчева и Магдалена Пешева.

 

Дипломираха се 63-ма магистър-фармацевти от МУ-Варна

 

 

Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха Моника Парушева и Лилия Николова от дует „Мелисима“.

 

Сред официалните гости на събитието бяха депутатът в 44-ото народно събрание проф. д-р Анелия Клисарова, председателят на комисия „Здравеопазване“ на Община Варна доц. Антоанета Цветкова, председателят на Регионална фармацевтична колегия – Варна магистър-фармацевт Рада Пехливанова, магистър-фармацевт Богдан Кирилов - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата, както и членове на съвета на настоятелите към МУ-Варна, директори на лечебни заведения и здравни институции.

 

Коментари