Публикация

Наши лекари специализират безплатно в Израел

Наши лекари специализират безплатно в Израел

Български лекари ще могат да специализират в една от най-високотехнологичните болници в Израел – „Адаса“.

 

Днес проф. Джошуа Мошонов - ръководител на Катедрата по ендодонтия при Hebrew University – факултет по дентална медицина Хадаса, Йерусалим (Израел), и председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Меджидиев дадоха съвместна пресконференция. Поводът -

подписване на договор между СЛК на БЛС и болница „Адаса“

позволяващ на наши лекари да специализират безплатно в израелското лечебно заведение. Това става благодарение на специално създаден от колегията фонд за подпомагане на медиците.

Болница „Адаса“ в Израел, където ще се обучават българските лекари по проект на Столична лекарска колегия на БЛС, има всички специализации в медицината на най-високо ниво

обяви пред журналисти проф. Джошуа Мошонов.
Той поясни, че

„Адаса“ има два центъра в Йерусалим с 1000 болнични легла

„Ние се гордеем, че сме лидери в медицината в Израел и за нас е голямо удоволствие да направим тази връзка с българската медицина и да напреднем заедно, защото и ние има какво да научим от българските лекари, както и те от нас“, подчерта проф. Мошонов.

 

Председателят на Столичната лекарска колегия д-р Меджидиев разясни, че идеята е чрез сътрудничеството българските медици да се възползват от курсове за специализация по един или два пъти в годината.

 

Благодарение на създадения през декември 2018 г. фонд „Лекарска взаимопомощ“,

СЛК на БЛС подпомага не само лекари без специалност

но и такива, които имат придобита такава у нас и искат да подобрят квалификацията си в определена област.

Коментари