Публикация

Нови болнични легла и перфузор бяха дарени на МБАЛ ''Св. Пантелеймон''

Нови болнични легла и перфузор бяха дарени на МБАЛ ''Св. Пантелеймон''

Младежите от два пловдивски клуба направиха дарение за нуждите на новородените в АГ отделението към МБАЛ ''Св. Пантелеймон''.

 

20 младежи на различни възрасти, от два пловдивки клуба, тези на Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол и Интеракт клуб - Филипопол успяха да зарадват целия лекарски екип на АГ отделението към МБАЛ ”Св. Пантелеймон” дарявайки перфузор и 3 болнични легла за новородени деца. 

 

Уредът, който се използва в момента в многопрофилната болница е на 16 години, а лекарите с голямо удоволствие приеха дарението, като им разказаха как работи отделението и колко бебета се появяват на бял свят месечно при тях. Момчетата и момичетата от своя страна обещаха, че  това няма да е последното дарение и ще се отнесат с нужното уважение, ако болницата има нужда и от нещо друго, с което те могат да помогнат.

 

Парите бяха събрани след Коледната инициатива на 20-ти и 21-ви декември миналата година в един от пловдивките молове, където след щедростта на пловдивчани бяха събрани 4100 лева. Ротарианците отчетоха базара, като доста успешен, като всички артикули, които бяха изложени на него са ръчно направени от младежите от двата клуба.  

Коментари