Публикация

Огледалце, огледалце... Лято е!

Неподходящата козметика през лятото може да се превърне в кошмар и по време на почивката, и в офиса. Важно е лятната козметика да има слънцезащитен фактор – минимум SPF 15. Разкрасяващите шишенца и тубички не трябва да съдържат спирт или алкохол, защото ще изсушат още повече кожата.


Кремът за лице трябва да е с UVA и UVB филтър и едва след като попие, може да се нанесат летните гримове.

Според дерматолози пудрата и основата са твърде тежки за горещините и запушват порите. Съветът е да се използват овлажняващи тонални кремове и коректор, за да се прикрият само проблемните зони.

Балсамът за устни е задължителен. Той трябва да има слънцезащитен фактор и да овлажнява устните. После може да се нанесе червило или блестящ гланц.

Моливът за устни е подходящ за есента, тъй като слънцето лесно ще го размаже. Ако не можете да минете без очертаване, изберете неутрален, ненатрапчив цвят.

Вечер избирайте сенки с естествени и неагресивни нюанси. Течната очна линия приберете за по-хладно време.

За хубав и равномерен тен реномираните фирми предлагат перли, лосиони и пудри с бронзиращ ефект. Качествените продукти задължително имат и слънцезащитен ефект.

Почистването на грима е задължително, независимо дали е лято, или зима. Лятната козметика обаче трябва да е щадяща, лека, хидратираща и безспиртна. 

Кремообразните продукти са много плътни за лятото, прахообразните също са неподходящи, защото са леки. Най-добри през този сезон са течните мазила.  

Няма да сбъркате и ако се насочите към пастелните тонове. За блондинките са подходящи меките цветове, а на брюнетките отиват по-наситените нюанси.

Изберете разкрасяващата лятна козметика според кожата си – крем за суха, гел за смесена или мазна. На светла кожа отиват леки розови тонове, за матовата изберете цвят праскова, а за тъмната - медни или кафяви нюанси.

За устните изберете кораловите или портокаловите цветове, ако имате тъмна кожа. Ако е светла, опитайте розов корал.

Светлите сенки ще освежат очите ви, но не ги комбинирайте с други ярки цветове.

През лятото най-лесно и евтино ще тонизирате кожата си с кубчета лед от минерална вода, зелен чай или други билки. Освен на аптеката може да разчитате и на кварталната сергия за вашето разхубавяване.

Ябълки, портокали, праскови, кайсии, ягоди – изборът е ваш. Гроздето овлажнява, прасковите успокояват кожата, разреденият лимонов сок избелва и свива порите, ягодите помагат при лунички и пигментни петна.

Тайната на плодовете е в алфахидроксикиселините, по-известни като плодови. Те овлажняват кожата, стимулират естественото производство на колаген и избистрят тена. Отстраняват мъртвите клетки на горния рогов слой и откриват здравата и свежа кожа под тях.

Най-важното правило в разхубавяването е да сте естествени. Доказано е, че силният пол предпочита усмихнатата пред гримираната дама.

Коментари