Публикация

Черна статистика на българската раждаемост

Черна статистика на българската раждаемост

България е хубава страна с красива природа, но топящо се население. Има една черна статистика и тя е следната- само за миналата година са направени 23 000 аборта. За сравнение за 2018г. раждаемостта е минус 11 хиляди и се свежда средно до 47 хиляди родени деца.

 

Ако погледнем назад в годините цифрите също не са розово- абортите през 2016г. са 26 000, сходна е цифрата и през 2017г., като раждаемостта през тези две години е 55 - 58 хиляди. От всички аборти 120 аборта по желание за 2018г. са направени от момичета до 15 години, около 1200-1500 аборта са по желание при момичета от 15-19 години, голям е броят на абортите и във възрастта до 30 и над 30 годишна възраст. 

 

В същото време в страната над 270 хиляди семейства са с репродуктивни проблеми. Отговорността да се промени тази черна статистика донякъде зависи и от управляващите, които трябва да мислят за демографската криза в страната. За жалост, обаче, те не правят нищо по въпроса, затова основната отговорност пада върху самите хора.

 

Всички тези цифри трябва да ни накарат да се замислим и да се опитаме да водим разумен сексуален живот, като не допускаме да се стига до нежелана бременност и до аборт. Всеки аборт е стрес за организма. За да не се допусне аборт и нежелана бременност отговорност носят както мъжете, така и жените. Има много съвременни контрацептивни методи, които да се използват, а някои от тях- напр. презервативите, предпазват и от половопредавани болести. 


И накрая апелирам: Скъпи дами, пазете се и следете профилактично женската репродуктивна система и гърдите - здравето ви е важно, за да има здрави бебенца. Към мъжете давам абсолютно същия съвет- да се пазят и преглеждат профилактично. Нека да намалим броя на абортите и да увеличимм раждаемостта!

 

Не забравяйте, че здравето е във Вашите ръце!

 



 

Коментари