Публикация

Защо пълнеем?

Няколко са факторите, които оказват влияние върху чувството, че човек не яде /и той наистина не яде много/, а пълнее.


На първо място – ако се храни с неподходящи за неговия организъм храни. Вече има  изпитан начин  - Вега тест -  чрез биоелектронен апарат да се изгради индивидуализирана картина на подходящите за дадения човек храни.

Това каза пред Хелт медия д-р Дора Георгиева, известен експерт, който прилага все по-популярния в света безкръвен електроакупунктурен тест за поносимост към храни.

По думите й приготовлението на храната се пренебрегва. Консумират се предимно готови, обработени храни, макар да има достатъчно информация, че те не са добри.

„Пълнее се и защото се храним безразборно - когато ни се яде, когато имаме време, понякога прескачаме хранене умишлено, смятайки, че ще отслабнем. Но не отслабваме, защото биологичният ритъм изисква сутрин, обед и вечер да се яде.

Сутрешното хранене е важно – тогава се отделят повече субстанции, които преработват храната и тя се оползотворява. Прескачайки закуската се заблуждаваме, че няма да надебелеем, а то е точно обратното.

Ако се пропусне обядът, пак не се отслабва, защото се натрупва това, което не се е разградило. Обичайно вечеряме най-обилно и най-различни храни. Заради това, че сме много гладни, нямаме контрол  нито върху количеството, нито върху качеството и съотношението на храните”, посочи д-р Георгиева.

Влияние оказва и заседналият начин на живот, както и ограниченото приемане на вода.

___

Подробности четете по-късно в рубриката „Актуално”.

Коментари