Публикация

СБАЛ по лицево-челюстна хирургия става част от „Пирогов”

СБАЛ по лицево-челюстна хирургия става част от „Пирогов”

Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия в столицата ще се влее в УМБАЛСМ „Пирогов“. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на блиц-контрол в парламентарната Комисия по здравеопазване, информира Центърът за защита правата в здравеопазването.

 

Министър Ананиев посочи

стъпките, които е придприело здравното ведомство в тази насока

Първото нещо, за да се случи това, беше да има решение на ръководството на МЗ за осъществяване на това вливане и то е взето с решение №38 от 24 октомври 2018 г. На второ място трябваше да искаме съгласие за преобразуването от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. Имаме съгласие с писмо от 28 януари тази година. С писмо от 30 ноември м.г. МЗ е изразило подкрепа на УМБАЛСМ „Пирогов“ за изграждане на обединена клиника по лицево-челюстна хирургия с две самостоятелни операционни с прогнозна стойност до 500 000 лв. с ДДС, каза Кирил Ананиев.

 

Той изтъкна, че

вече е приключило проектирането. Болницата подготвя документите за обществената поръчка

„Очаква се тя да бъде обявена на 18 март. По информация на лечебното заведение в най-оптимистичен вариант се очаква до края на април да има решение за класиране и сключен договор за изпълнител с прогнозна стойност около 400 хил. лв. Срокът на строително-монтажните работи се предвижда да бъде около 60 дни. До края на юни обектът следва да е готов“, поясни министърът.

 

По думите му след приключване на обществената поръчка ще бъде сключен договор с болницата за предоставяне на исканите целеви средства за капиталови разходи от страна на държавата, но направи уговорката, че времевият интервал зависи и от евентуални обжалвания.

 

Кирил Ананиев допълни, че ако няма проблеми с обществената поръчка, „най-късно до края на септември следва да приключи прехвърлянето на дейността към „Пирогов”.

Коментари