Публикация

Започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна

Започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна

На 14 март (четвъртък) започва приемът на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ и направление „Военен лекар“. Изпитът по биология ще се проведе на 30 март, а по химия - на 20 април.

Подаването на документите може да се осъществи

  • онлайн – за Ваше удобство и улеснение, документи се приемат 24 часа в денонощието. Инструкции за ползването на електронната система за регистрация можете да разгледате тук;
  • на място в Медицински университет – Варна (ул. „Марин Дринов" №55, етаж 1, Аудитория 4). Приемното време е от 8:30 до 12:30 и от 13:00 до 17:00 часа, без събота и неделя. По време на приема на документи може да използвате ПОС терминал за заплащане на таксите с банкова карта.

Необходими документи

  1. Заявление и декларация за лични данни (изтеглят се оттук или се получават на място в МУ-Варна);
  2. Документ за платена такса за изпитите (при онлайн регистрация можете да заплатите таксите по електронен път, при което не е необходимо представяне на такъв документ);
  3. Оригинал на лична карта на кандидат-студента (връща се веднага след приемането на документите в МУ-Варна, т.е. не се изисква копие). При онлайн кандидатстване не се изисква сканиран оригинал на личната карта. Кандидатите, които нямат българско гражданство, но имат право да кандидатстват по реда на Правилника за прием на студенти (българоезично обучение) за учебната 2019/2020 година, представят фотокопие на лична карта (паспорт).

Крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по химия и биология е 27 март (сряда)

Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните конкурсни изпити, като задължително подават документи за участие в класирането. При образуването на състезателния бал се взема по-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.

 

Важно:

МУ-Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи

– както във Варна, така и в останалите градове в страната.

 

Посетете „Дни на отворените врати в МУ-Варна“ на 22 и 23 март

– повече информация може да намерите тук. Включете се в томбола с уникални награди, създадени специално за Вас, нашите гости, като се регистрирате за присъствие на събитието оттук.

 

Актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, търсете тук.

За контакти – вижте тук.

 

Виж още: Често задавани въпроси

Коментари