Публикация

Родилното отделение на МБАЛ-Дупница е пред закриване

Родилното отделение на МБАЛ-Дупница е пред закриване

Родилното отделение на общинската болница в Дупница е пред закриване заради намалели раждания и натрупани над 60 000 лева загуби за 2018 г.
Това съобщи прокуристът на здравното заведение Мария Иванова, която е и управител, цитирана от БНР.

През миналата година в отделението са проплакали само 156 бебета

„Има проблем и с екипа, и с персонала“, изтъкна прокуристът Мария Иванова.

Имаше решение на Общинския съвет две от отделенията да бъдат изцяло закрити – „Ортопедия и травматолокия“ и „АГ-отделение“. Една година съм се борила с това нещо. С ортопедията успяхме, но се срещнаха трудности с АГ-отделението. От две операционни акушерки едната се пенсионира - има здравословни проблеми, подаде молба, напусна. Другата заяви, че не иска да работи. Нямаме операционни акушерки

- допълни прокуристът.

В града е започнала подписка

а в социалните мрежи - петиция за запазване на сектора


„Обявяваме се против скандалното решение да се спре дейността на родилно отделение в общинската болница на Дупница и по този начин да се закрие едно от най-старите АГ отделения в региона.

Интересите на населението са над личните интереси

на частни болници и центрове“, се посочва в петицията.

Иска се и оставката на прокуриста Мария Иванова.

 

 

Коментари

Този проблем е надвиснал и над повечето общински болници. Но хората, които управляват тази държава, изобщо не се интересуват. Иначе с лекота щяха да опростят 8млн.лева на мюфтийството. Не достигат 33хил. медицински специалисти, порутени болници, ниско заплащане и т.н. Положението дистигна, дори надмина критичната линия.


https://www.facebook.com/events/559422137868244/

Петър  Галев
13 мар 2019 20:38

Здравейте, г-н Петков, ценя Вашето мнение, но Ви моля да се въздържате от обидни квалификации. CredoWeb е професионална среда, където добрият тон е ценност. Всичко може да се каже, но е важно и КАК се каза. Иначе, знаете, целият Интернет е пълен с експресивни изрази, но дали има полза от това?

Прав сте. Приемете моите извинения. 

А като няма оерсонал как да има отделение?Или това са болни амбиции на некомпетентни.