Публикация

19% от българите не са сигурни каква е формата на Земята

19% от българите не са сигурни каква е формата на Земята

"Галъп интернешънъл" направи провокативно проучване сред пълнолетните българи, задавайки им прости на пръв поглед въпроси: формата на Земята, вредата от ваксините и дали човешки крак е стъпвал на Луната.

плоска Земя
източник: Галъп Интернешънъл

 

Не е изненада, че 81% от запитаните нямат съмнения относно формата на планетата Земя.  8% от интервюираните обаче се съгласяват с твърдението „Планетата Земя е плоска и не е вярно това, което пише навсякъде: че е с форма, близка до кълбо“. Останалите се затрудняват да отговорят, което означава, че не са уверени относно твърденията на науката.

източник: Галъп Интернешънъл

 

74% са съгласни, че хора са стъпвали на Луната, 9% - не са съгласни, 17% се колебаят. 15% се съгласяват с мнението, че ваксините най-често са вредни за хората.

Относно ваксините

вреда от ваксините

58% не са съгласни, че ваксините вредят, 15% смятат, че имунизациите са вредни, а 27% не могат да формират мнение.

 

Данните са от последното, представително за пълнолетното население на страната изследване на „Галъп интернешънъл“ – независимо от външно финансиране, част от четвъртвековната програма за ежемесечни изследвания. Въпросите, разбира се, са експериментални и не би следвало да се интерпретират като нещо повече от хипотези, поясняват от центъра за обществени и политически изследвания.

Вижте пълните резултати от изследването.

Коментари