Публикация

Перник остава без педиатри

Перник остава без педиатри

Перник остава без педиатри. В момента в детското отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ работят трима педиатри и един специализант, а болницата освен града обслужва още Трън, Радомир, Брезник, Земен и доста села в региона. След близо три месеца оттам ще си тръгне шефката на отделението д-р Сия Евтимова, която е подала молба за напускане на 1 март, информира Нова телевизия.

Уморих, чувствам се унизена и обидена. Уморих се от натовареността на отделението, от борбата със системата, с ръководства (…). Тази нощ бях сама дежурна. Тук винаги е дежурен само по един лекар, работим дневна – нощна смяна. Нощем прегледите понякога достигат до 15-20. Работим, нямаме друг вариант, няма кой да дойде да помогне, няма къде да изпратиш пациентите, поясни д-р Евтимова.

Перник остава без педиатри

 

Според нея

детското здравеопазване не е приоритет на управляващите

„Това не е от вчера. И най-големият проблем е липсата на кадри. Персоналният проблем за Перник е неорганизираната или въобще липсата на спешна детска помощ. Няма неотложно детско отделение. Всички идват тук. Когато останахме трима, започнахме да молим този и онзи да идва да помага. На нас не ни тежи отделението. Тежи ни амбулаторията, която не ни е приоритет.

Тримата лекари тук сме общите пчелички на здравеопазването в област Перник

Започва да изостава основната ни работа в стационара“, коментира още д-р Евтимова.

 

За разрешаването на проблема от ръководството на болницата са решили да предложат

безплатна квартира на педиатър, който иска да работи в лечебното заведение.

Няма кой да дойде. Няма кадри, няма сестри. Има пет сестри, най-младата е на 50 години

 

- допълни шефката на педиатричното отделение в МБАЛ-Перник.

 

Тя допълни, че за последните десет години 7 педиатри са напуснали болницата.

Коментари

Замислете се господа управляващи, защо един в голям град като Перник няма специалисти, при това е близо до София? Какво правим с по-малките градове?