Публикация

6 сигнала, че тялото ни се нуждае от вода

6 сигнала, че тялото ни се нуждае от вода

Обикновено, когато имаме здравословен проблем, директно посягаме към лекарствата. Често обаче е необходимо просто да пием повече вода. Вижте шестте признака, че водата не ни е достатъчно:

Главоболие

Обезводняването води до сгъстяването на кръвта и влошава циркулирането ѝ в организма. Това понижава и количеството на кислорода, постъпващ в мозъка, което води до главоболие.

Умора и апатия

Недостатъчната  енергия, постоянната умора и сънливост често са предизвикани от малката употреба на течности. При хората, които пият недостатъчно вода, е забавено кръвообращението, а това влошава дейността на различни вътрешни органи.

умора

Повишен апетит

Учените отбелязват, че много хора бъркат чувството на глад с недостига на влага в организма и препоръчват преди хранене да изпием чаша вода. Ако гладът изчезне, значи действително се нуждаем от повече течности.

Болки в ставите и гърба

Понякога има болка в ставите, обаче причина няма. Възможно е вината да е в дефицита на вода. Междупрешленните хрущялни дискове, както и хрущялите на ставите, се състоят 80% от вода и когато тя е недостатъчно, триенето между тях се увеличава и предизвиква болка.

сухи очи

Сухи очи

Синдромът на сухите очи невинаги е предизвикан от продължителната работа с компютъра. Често причината е дефицитът на вода в организма и пресъхването на слъзните канали.

Сърцебиене

При недостатъчна употреба на вода натоварването върху сърцето се увеличава поради сгъстяването на кръвта. Затова се появява и сърцебиене.

 

Коментари