Публикация

Трябва ли д-р Димитров да бъде съден като обикновен убиец?

Трябва ли д-р Димитров да бъде съден като обикновен убиец?

Медици в защита на своя колега

Преди година цялата страна беше разтърсена от новината за лекар, застрелял мъж, нахлул в дома му.

Медикът е Д-р Иван Димитров - специалист по образна диагностика в УМБАЛ-Пловдив

Убитият - Жоро Джевизов, познат още като Жоро Плъха, стар познайник както на полицията, така и на пловдивската общественост. Арестуван е за множество кражби, предимно на и от автомобили, за опит за убийство, за нападения и други "дребни" провинения.

Как се стигна до убийството

Днес в Районен съд - Пловдив ще се разглежда поредното дело за убийството на  Георги Джевизов – Плъха, извършено от д-р Димитров. Пред Съдебната палата на града са  колеги, приятели и съседи, които се обявяват  в защита на  рентгенолога. Там е и шефът на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров. Има и други лекари от болницата, които са дошли да окажат морална подкрепа на обвиняемия.

Подписка в защита на д-р Димитров

са събрали негови колеги и тя ще бъде внесена в пловдивския Окръжен съд. В нея се казва:

"Доктор Димитров работи в УМБАЛ "Пловдив" от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите",

 

акцентира се и на факта, че лекарят многократно е изказал дълбоко съжаление за постъпката си.

Най-голямата възможна присъда

иска майката на убития. Неговите роднини от "Столипиново" също искат законът да упражни най-голямата строгост срещу убиеца на Плъха.

 

На пръв поглед нещата изглеждат прости - има убийство, има жертва, има убиец. Убиецът трябва да бъде осъден? Но ...във всеки от нас продължава да стои въпросът - е ли това убийство с равен знак на останалите хладнокръвни, преднамерени, жестоки...?

 

 

 

 

Коментари