Публикация

Медицински специалисти пред МЗ: Системата убива и нас

Медицински специалисти пред МЗ: Системата убива и нас

Господа депутати, спрете агонията на българското здравеопазване

С този призив се обърнаха Медицинските специалисти, събрали се днес, 21 март 2019г., пред МЗц се заканиха, че протестите ще продължат, докато исканията им за по-високи заплати и по-добри условия на труд не бъдат чути. Те опънаха символично и палатка пред Министерството на здравеопазването, която ще остане до края на днешния протест, а в следващите дни в определени часове отново ще бъде поставяна пред сградата. Протестът протича при засилено полицейско присъствие. Протестиращите пропускат преминаването само на трамваите.

Медицински сестри, лаборанти, акушерки, физиотерапевти, фелдшери и други медици

блокираха движението по бул. "Мария Луиза" с настояването управляващето да чуят исканията им, а те са скромни: стартова заплата в размер на две минимални работни заплати за страната; по-добри  условията на труд; възможност за кариерно израстване.

протест медицински сестри

Те изтъкнаха, че искат да работят в България, а не да бъдат принуждавани да търсят препитание извън страната. Палатката, опъната символично пред Министерството на здравеопазването дава знак, че протестите ще продължат, докато исканията им не бъдат чути. 

 

На протеста беше и омбудсманът Мая Манолова, която заяви категорично, че подкрепя исканията и настоява управляващите да направят всичко възможно да задържат специалистите в страната.

 

Източник на снимките

 

Коментари

СИСТЕМАТА УБИВА всички! Системата се казва мафия. В парламента всички са нейни представители. Както и във всяка една от властите.