Публикация

„Амбинор Eнерджи Kъп“ чупи рекорди преди да е започнал (ВИДЕО)

„Амбинор Eнерджи Kъп“ чупи рекорди преди да е започнал (ВИДЕО)

Рекордните 80 състезатели от 32 клуба от цяла България ще премерят сили в 15-oто издание на престижния турнир по тенис за мъже "Амбинор Eнерджи Kъп". Това съобщиха организаторите от тенис клуб "Левски" на специална пресконференция. 

 Ако желаещите да се включат бяха над 100, това можеше да ни затрудни, но предизвикателството си струва, тъй като турнирът помага на талантливи млади тенисисти да се усъвършенстват и издигат до професионално ниво,п ризна председателят на ТК "Левски" Явор Цаков.

Директорът на турнира Борислав Борисов допълни, че в надпреварата ще участват

15 от топ 21 тенисистите на България

което ще направи състезанието изключително силно и интригуващо.

 

Двубоите ще започнат на 2 април, а финалът ще бъде на 7 април от 10:00 часа на кортовете на ТК "Левски". За трета поредна година главен съдия ще бъде Милена Коцева.

 

"Успехът на предишните издания и сериозният интерес към сегашната надпревара ни амбицира да продължим нашата кауза. „Амбинор Eнерджи къп“ дава възможност на младите състезатели да премерят сили с опитните и по този начин да направят плавен преход към мъжкия тенис", заяви д-р Петър Велев, управител на фирма "Екофарм" - спонсор на турнира. Той припомни, че компанията вече организира и надпревара за младежи до 16-годишна възраст, в която се включват над 100 участници. 

 

Наградният фонд на "Амбинор Eнерджи къп" отново е 2 500 лева. Освен престижната купа, спечелилият първото място ще получи 1000 лева, класираният на второ място – 500 лева, 250 лева за двамата класирани на 3-то място, а класираните участници от 5 до 8 място ще получат по 125 лева.

 

Първият турнир на открито за годината носи точки на тенисистите за Националната ранглиста. 

 

Коментари