Публикация

Демонстрация за първите грижи за бебето в Пловдив

На 17 юли 2010 г., събота, от 10.30 часа в Мол Пловдив (етаж 3) ще се проведе демонстрация за първите грижи за новороденото, предназначена за бременни и бъдещи майки.


Инициативата е част от усилията на фондация „За Нашите Деца” да помага на младите родители да полагат качествени грижи за своите деца.

Социалните работници и експертите на организацията са убедени, че когато родителите получават нужната подкрепа, те могат да бъдат по-уверени в отглеждането на своите наследници.

В рамките на демонстрацията началникът на отделението за новородени и недоносени деца в МБАЛ Пловдив д-р Диана Аргирова ще покаже как майките да къпят правилно бебето си, как да му правят масаж, кои са основните правила за грижата за кожата, както и как да включват таткото в отглеждането.

Майката на първите тризнаци за 2009 година от Асеновград Румяна Танчева ще асистира на д-р Аргирова и ще сподели своя опит в грижата не за едно, а за три деца едновременно. Екипът на Националният център по превенция на изоставянето на деца до 3 години помага на семейството заради едно от децата, което е родено недоносено.


Коментари