Публикация

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация и вече е база за специализация на млади лекари. Акредитацията е за срок от пет години и лекарите в отделението се надяват, че ще привлекат нови колеги към предизвикателството "Спешна медицина". "Оценката е заслужено признание за старанията и уменията на екипа ни", коментира д-р Здравка Инджова, началник на отделението.

 

Миналата година в УМБАЛ Бургас са постъпили на работа 27 млади лекари. Всички са се дипломирали като отличници в съответните медицински ВУЗ-ове и са избрали да дойдат да работят или да се върнат в Бургас. Един от тях е д-р Димитър Казаков, чиято страст е спешната медицина. Спешното отделение е първата му месторабота след завършването. А докато е студент, три последователни лета е тук като доброволец. Сега обмисля възможността да специализира "Спешна медицина". "Пробвал съм и в други отделения, но се върнах в Спешното. Резултатът тук се вижда веднага. Тук повече се работи с пациентите и по-малко се пише", обяснява д-р Казаков.

 

Той, както и други негови колеги са на мнение, че е необходима промяна на здравната ни система, в посока повече внимание към пациента и по-малко бюрокрация, за да могат хората да получават по-добро здравно обслужване. Проблем е и социалната система, с чиито последствия за съжаление се борят лекарите - всеки ден тук постъпват пациенти, които не се нуждаят от лечение, а от домашни грижи или настаняване в социална институция.

 

Коментари