Публикация

НОИ определи базите за рехабилитация на болни от Бехтерев

НОИ определи базите за рехабилитация на болни от Бехтерев

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт определи изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация за 2019 г. Сключен е договор с 20 юридически лица за общо

51 изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация

за осъществяване на физиотерапевтични и рехабилитационни услуги по диагностично установени заболявания. Лекуващият лекар е този,  който установява необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ. 

 

Програмата стартира на 28 март 2019 г. като всяко лице, отговарящо на условията за получаване на парична помощ и притежаващо изискуемата документация, има право на 10 дни с по до четири основни процедури дневно - диагностични и терапевтични, за сметка на бюджета на ДОО. 

Голяма част от одобрените рехабилитационни центрове включват в списъка си и болест на Бехтерев,

като посочват и противопоказанията, за които изборът на тази рехабилитационна база не е подходящ. Сред тях има както утвърдени специализирани болници за рехабилитация, така и балнеохотели, хотели, балнеологични центрове.

калолечение

Вижте още: Високоспециализирана рехабилитационна програма предлага НСБФТР на болните с Бехтерев

 

В приложения файл можете да намерите всички рехабилитационни центрове, предлагащи услуги по програма на НОИ и за сметка на бюджета на ДОО. В него подробно са описани:

 

  • кои диагностични установени заболявания покриват;
  • кои са показанията;
  • кои са противопоказанията;
  • начин на резервация.

Вижте/изтеглете прикачения файл:

Прикачени файлове

pdf
Списък на центрове за профилактика и рехабилитация по НОИ - показания и противопоказания

Коментари