Публикация

Детска стоматология

Детска стоматология

Грижа за лечение и обучение най-малките

 

Оралната хигиена и профилактика започва още от ранното детство и има огромно значение за оралното здраве на децата в бъдеще. Затова в MedicalDent сме обособили детски кабинет, в който децата ви могат да получат индивидуална програма за дентална грижа и третиране на проблемните зони без болка и страх. В допълнение към балансирания ни подход, тук могат да бъдат научени на правилни хигиенни навици и техника за миене на зъбите, която ще им гарантира по-чисти и здрави зъби.При първата среща със зъболекаря децата имат възможност да се запознаят със зъболекарския стол, да преодолеят първоначалните си съмнения. При следващо посещение се организират игри, свързани със зъболекарските принадлежности, с цел детето да приеме зъболекарската работа с любопитство. 

 

За подрастващите клиника MedicalDent предлага и най-модерната система за превенция на кариеса на дъвкателните зъби - поставяне на силанти. Силантите се поставят върху зъбите с дълбоки участъци, които са труднодостъпни за почистване и предразполагат развитието на кариеси. Процедурата е изключително лека и е препоръчителна за деца с изразен рисунък на зъбите или по-ранен пробив на постоянни зъби.

 

За малките пациенти с показания в общото здравословно състояние (например деца с множествена склероза), предлагаме лечение под пълна упойка с опитен анестезиолог. Деца със силен страх от стоматологично лечение също се повлияват от лечение под упойка.

 

Коментари