Публикация

Пламен Милушев стана шампион на „Амбинор енерджи къп” 2019 (ВИДЕО и галерия)

Пламен Милушев стана шампион на „Амбинор енерджи къп” 2019 (ВИДЕО и галерия)

Пламен Милушев от ТК "НСА" грабна титлата "Амбинор Енерджи къп", който бе първият турнир на открито за 2019 г. На финала той надделя с 2:0 сета над приятната изненада на турнира  - 17-годишния квалификант Денислав Проданов от ТК "15/40".

Двамата финалисти изиграха красив двубой за радост на публиката, която се беше събрала на кортовете на ТК "Левски". В началото те си размениха по един пробив, но опитът си каза думата и Милушев взе първия сет с 6:2 гейма. По подобен начин се разви и втората част от мача, която състезателят на "НСА" взе с 6:3 гейма и по този начин затвори мача. Така той стана шампион в 15-ото издание на "Амбинор Енерджи къп"

Самото награждаване бе изключително емоционално. Победителят през сълзи сподели, че наскоро е загубил свой близък и посвещава титлата си на него.  

"Искам да благодаря и на д-р Петър Велев, управител на фирма "Екофарм" - спонсор на турнира, за това, че подкрепя младите надежди в тениса", заяви Милушев след като получи купата. Той благодари още на главния съдия Милена Коцева за коректното съдийство на съдийския състав, на публиката, която го подкрепяше по време на целия мач, на своя треньор и на опонента му Денислав Проданов, на ТК „Левски”, че му е дал ваъзможност да тренира на кортовете през зимата.

За Пламен Милушев, който е държавен вицешампион в зала за 2014-а година, това е втори трофей в турнира, след като на 6 април спечели и на двойки заедно с Христо Валеов. Тогава двамата тенисисти на ТК "НСА" победиха Александър Темов (ТК "Диана", София) и Димитър Симеонов (ТК "Виа Тенис Стар", София) с 6:2, 6:2.

За първото си място шампионът ще вземе точки за Националната ранглиста, както и 1000 лв., осигурени от спонсора на турнира - фирма "Екофарм". Класиралият се на второ място Проданов получи „малката купа” на турнира и 500 лева.   

 

 

Коментари