Публикация

X-и Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” събира елита от 11 страни

 X-и Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” събира елита от 11 страни

На 12 и 13 април 2019 г. в зала 6 на Когресен център - НДК , гр. София,  ще се проведе 10-тият юбилеен Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”.

Научният форум  е ежегодна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR) и International Alliance of Urolithiasis (IAU)

Научната програма изцяло е посветена на съвременните тенденции в ендоурологията

и минимално инвазивната хирургия при диагностиката, лечението, метаболитните изследвания и профилактиката  на уролитиазата. Тя включва state-of-the-art лекции от водещи европейски преподаватели, “Live surgery” и “Semi-live surgery” сесии, “Hands-on-training” сесии, модерирана постерна и видео сесия, дискусия на клинични случаи.

Изтъкнати специалисти от 11 страни ще имат възможността да представят

резултати, базирани на практически опит

в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия по време на модерираната постерна и видео сесия. Тези, които няма да имат възможност да присъстват в конгресната зала ще могат да наблюдават форума on-line в реално време чрез live streaming, излъчван на сайта на симпозиума.

 

В рамките на събитието ще бъде организирана медицинска изложба, на която фирмите участници ще предоставят актуална и полезна информация за предлаганите от тях апаратура, инструменти, консумативи и медикаменти.

Очакваме 10-ти Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” да бъде за поредна година място за обмен на актуална и полезна професионална информация и споделяне на личен опит на експертно ниво, в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и да допринесе за по нататъшно развитие на тази област от съвременната медицина в нашата страна.

казва проф. д-р Илия Салтиров - председател на Организационния комитет на събитието.

 

Подробности  за организацията на симпозиума, членовете на научния комитет и научната програма, можете да намерите  на адрес: www.memis-bg.com

Коментари