Публикация

Българските лекари стават все по-дигитални

Българските лекари стават все по-дигитални

1/3 от лекарите в България вече са дигитално активни

Най-дейни във виртуалното пространство са онколозите, голямата изненада са фармацевтите. Това обяви д-р Кунчо Трифонов, експерт анализатор на процесите в здравеопазването и фармацията по време на първата конфереция Pharma NеxtGen.

 

8973 от всички 22 000 медицински специалисти у нас са участвали в различни виртуални активности в най-голямата онлайн здравна платформа в страната CredoWeb през последните 12 месеца. Месечно четат, харесват, коментират и дискутират 4270 медицински специалисти.

 

За сравнение в Германия дигитално активните лекари са едва 10%, сочи статистиката.

Лекарите демонстрират все по-голям интерес към интерактивните форми на комуникация

Медиците предпочитат формати, в които могат да участват в удобно за тях време поради високата си заетост и искат да имат комуникация с водещи специалисти.

 

65% от дигитално активните лекари са проявили интерес към специализирани публикации, 48% - към медицински дискусии31% са разглеждали профили на колеги и лечебни заведения. След това се нареждат е-ПМО, дашборд и търсачка. В уникалните иновативни по формат виртуални събития в CredoWeb за 1 г.  са се включили 17 990 лекари. Една дискусия се посещава от включил се вече лекар средно 3,2 пъти.

 

Прочетете още за дигиталната активност на лекарите в България в прикачената презентация от събитието.

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари