Публикация

Доц. Светлозар Стойков е най-вдъхновяващият сред акушер-гинеколозите

Доц. Светлозар Стойков е най-вдъхновяващият сред акушер-гинеколозите

Рекорден брой медицински специалисти от цялата страна се включиха в гласуването за най-вдъхновяващ акушер-гинеколог на България. Вотът се проведе онлайн в платформата CredoWeb като част от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и в него участваха близо 900 души. Целта на кампанията е да излъчи знакови професионалисти от всяка медицинска специалност, които карат гилдията да върви напред и да се развива. Нарастващата активност на лекарите в нея показа, че медицинската общност се нуждае от своите вдъхновители.

В месеца на Акушерстовто и гинекологията бяха номинирани общо 19 специалисти, предложени от лекари и болници от цялата страна

В периода 25 февруари -15 април 2019г. всички техни колеги имаха възможност да ги подкрепят като гласуват за тях онлайн в CredoWeb. Битката за първото място беше изключително оспорвана, но в крайна сметка гласуването определи за най-вдъхновяващ лекар сред акушер-гинеколозите доц. Светлозар Стойков от МОБАЛ "Стефан Черкезов", Велико Търново.

Освен това огромно признание от колегите си доц. Светлозар Стойков получава титлата "Лекар, който вдъхновява" и специална награда, осигурена от фирма VALENTIS

За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

                                     доц. Светлозар Стойков - лекарят, който ме вдъхновява

Доц. Светлозар Стойков е началник Отделение по Акушерство и гинекология в най-голямата многопрофилна болница в старопрестолния град. Неговата номинация беше предложена както от колегите в екипа му, така и от цялата болница. Той заслужи приза "Лекар, който вдъхновява", заради огромните си усилия и заслуги за модернизацията и популяризирането на лечебното заведение. За изключително краткия период от три години, в които той оглавява отделението, там са проплакали хиляди бебета, а още през първата година е поставен рекорд за последните няколко десетилетия по брой раждания. В момента стотици жени, не само от Велико Търново и региона, но и от други съседни области, избират да станат майки именно под грижите на доц. Стойков и неговия екип. Под неговото ръководство в отделението са въведени и съвременни методи за диагностика на някои патологични състояния през време на бременността, които реално биха застрашили живота на плода, а по отношение на гинекологичната хирургия вече са рутинни ендоскопските операции – оперативната лапароскопия и хистероскопия. Благодарение на него за първи път във Велико Търново са извършени лапароскопски асистирана вагинална хистеректомия, урогинекологичните слинг-операции по Рац и Стайм-Перейра.

На второ място по вот в месеца на Акушер-гинекологията е водещият пловдивски специалист д-р Георги Крумов от МБАЛ Медлайн Клиник

                                        д-р Георги Крумов- лекарят, който ме вдъхновява

Д-р Георги Крумов е началник на отделението по гинекология в МБАЛ „Медлайн Клиник“ – Пловдив. Номиниран от колегите си в болницата заради високия си професионализъм и новаторски търсения. Той е сред първите лекари в България, въвели в практиката си иновативния метод Хипертермична интерперитонеална химиотерапия – HIPEC, който успешно се прилага при пациенти с онкологични заболявания в терминален стадий, пръснати в коремната кухина, и удължава живота им.  В своята практика утвърденият пловдивски акушер-гинеколог е помогнал на хиляди жени да изпитат щастието на майчинството и да си родят здрави деца. Част от неговата дейност е свързана с асистираната репродукция, където също постига отлични резултати. Проявява съпричастност и загриженост към пациентите си. Д-р Крумов преподава на студенти от Медицинския университет в Пловдив, на които е от любимите преподаватели. Успява да им предаде не само знанията си и стремежа постоянно да търсят новостите в медицината, а също и умението да работят в екип. Има множество научни публикации в авторитетни български и чужди медицински издания. Зам.-председател е на Българската федерация по тенис, по негова инициатива се организира турнирът „Plovdiv Cup“ за юноши и девойки до 18 г. 

На трета позиция гласовете на колегите в кампанията поставиха известния акушер-гинеколог проф. Емил Ковачев от СБАГАЛ - Варна

                                            проф. Емил Ковачев - лекарят, който ме вдъхновява

Проф. Емил Ковачев е управител на СБАГАЛ-Варна и професор в Катедрата по АГ на МУ – Варна. Номиниран заради високите си професионални постижения и непрекъснат стремеж към развитие в областта на акушерството и гинекологията. Проф. Ковачев е републикански консултант по Акушерство и гинекология за Североизточна България от  2013 г. Има клинични специализации в Университетска болница “Барзилай”, Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии и гинекологична ендоскопия, както и по гинекологична лапароскопия в ИРКАД, Страсбург. Автор е на над 100 научни публикации и участия в национални и международни конгреси в областта на акушерството и гинекологията и репродуктивната медицина. Председател е на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Членува в Българското дружество по акушерство и гинекология, Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG), Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, Европейската асоциация по репродуктивно здраве (ESHRE). 

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в месеца на Акушерството и гинекологията. Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява ще продължи с месец на Педиатрията. Очакваме Вашите аргументирани номинации на v.hristova@credoweb.bg. Пишете ни кого номинирате и защо го номинирате!

 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

*В кампанията са зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не са зачетени гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията са зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 25 февруари до 15 април 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари