Публикация

Ново поколение термометри ще навлязат в лекарските практики

До края на тази година „Софарма” ще предостави термометри „Термопратик” (TermoPratic) от ново поколение на всички по-големи лекарски практики в страната.


Инфрачервеният контактен термометър незабавно отчита измерената температурна стойност.

При допир с кожата, термометърът сканира повърхността и дава показание за температурата в интервал до 4 секунди. Това го прави изключително практичен за употреба в най-натоварените медицински заведения, както и за случаите, при които бързината на измерване е от значение.
 
Той може да се използва за точно измерване на температурата на тялото в различни части, успоредно с измерване на общата телесна температура от друг термометър.

Подобно измерване се прилага за установяване на периферна артериална недостатъчност, която е симптом на редица заболявания на сърдечно-съдовата система като атеросклероза, артериална емболия и тромбоза, при диабетната гангрена, метаболитен синдром и др.

Новият термометър е особено подходящ и за грипните заболявания и епидемии. По данни на МЗ от началото на месец юли в страната са регистрирани 6537 случаи на остри заразни заболявания и именно повишената температура е един от първите симптоми.

Обичайно е да се прилага комплексно лечение с противогрипни средства, антипиретици (за понижаване на температурата) и аналгетици.

„Термопратик” е валидиран в клинични условия и отговаря на стандарта на ЕС за термометри от този клас.

Коментари