Публикация

Фондът за лечение на деца ще осигури средства за 24 пациенти

Общественият съвет към център „Фонд за лечение на деца” е одобрил нови 24 молби.


Шест от децата ще заминат за лечение в чужбина, седем ще преминат през различни контролни прегледи и последващо лечение в чужди клиники. Фондът ще доплати лечението на четири деца в чужбина и ще подпомогне лечението на други седем в България, съобщи Министерството на здравеопазването.

За лечение в Германия заминават две деца – 13-годишно с неврологично заболяване и 7-годишно с онкологично.

Две деца ще се лекуват в Турция – 17-годишно с диагноза „Аденом на хипофизата” и 10-годишно със заболяване на опорно-двигателния апарат.

Двегодишен пациент с очни проблеми ще бъде лекуван в клиника в Италия.

Седем малки пациенти са одобрени от фонда за финансиране на следващ етап от провежданото лечение. За Германия заминават три деца – две за контролни прегледи (с онкологично и неврологично заболяване) и едно  с офталмологично заболяване за продължаване на лечението.

Седем деца ще бъдат финансово подпомогнати при лечението им в България, съгласно Правилника за дейността на Фонда. Четири от тях са със заболяване на опорно-двигателния апарат, другите са с неврологично, онкологично  и вродено заболяване.

На четири деца са осигурени средства за доплащане на лечението им в Швейцария, Франция и Германия.

Сумата по одобрените 24 молби  е в размер на 214 903 лв.
     
От началото на годината заявленията за организационно и финансово подпомагане лечението и диагностиката на деца, които Общественият съвет на Фонда е утвърдил, са 156.

Коментари