Публикация

Демонстрация за първите грижи за бебето в София

На 24 юли (събота) от 10.30 ч. на езерото „Ариана”* в София фондация „За Нашите Деца” ще проведе демонстрация за първите грижи за новороденото, предназначена за бременни и бъдещи татковци, както и майки, които скоро са родили.


Събитието е част от инициативите на фондация „За Нашите Деца” за насърчаване на родителите да полагат качествени грижи за своите деца.

Фондацията помага на майки в риск да останат с бебетата си, когато има опасност децата да бъдат изоставени в социален дом. Само за половин година социалните работници са помогнали на 78 бебета от София и Пловдив да останат с майките си веднага след раждането. Пет от всички новородени са с увреждания.

Работата на специалистите е да помогнат на майката да вземе информирано решение за бъдещето на детето си докато е в родилния дом.

Демонстрацията за първи грижи за новороденото ще се води от Елена Василева от училище за майки „МА-МА”. Нейн помощник ще е Пейо Филипов, познат от предаването „Имаш поща”. Пейо е баща на две деца и има завиден опит в смяната на пелени.

Статистиката показва, че за половин година се изоставят 1000 деца в 32-та социални домове за бебета.

--------
*На входа на Борисовата градина, от страната на „Орлов мост”.

Коментари