Публикация

Месец на Педиатрията! Гласувайте за колегата, който Ви вдъхновява!

Месец на Педиатрията! Гласувайте за колегата, който Ви вдъхновява!

Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява продължава с месец на Педиатрията. От 22 април до 22 май 2019г. Вие – българските лекари, имате възможност да номинирате, гласувате и излъчите най-достойния и вдъхновяващ професионалист по детски болести. Той може да бъде:

 

  • Ваш учител, който Ви е запалил по медицината или по специалността Ви;
  • колега, от когото се възхищавате;
  • млад специалист, който Ви кара да чувствате удовлетворен, че след Вас идва ново  достойно поколение медици;
  • новатор, който прилага иновативни методи и прославя българската медицина по света;
  • мениджър, превърнал болницата/клиниката Ви в модерно лечебно заведение;
  • лидер, който се бори за достойно възнаграждение и условия на труд.

За да гласувате в кампанията, трябва да сте регистриран в CredoWeb медицински специалист - лекар, специализант, друг медицински специалист, медицинска сестра, фармацевт, студент или здравен експерт. Можете да дадете своя вот за всеки номиниран, независимо дали е от Вашата специалност или град. Гласуването става чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ на CredoWeb профила на номинирания лекар.

 

*Ако вече следвате профила на номинирания колега, трябва да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и да го последвате отново. Само така системата ще отчете Вашия глас!

 

За най-вдъхновяващ педиатър ще бъде обявен специалистът, събрал най-голяма подкрепа от колеги в периода на кампанията. Победителят ще получи специалната значка на CredoWeb "Лекар, който вдъхновява". За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

 

Пълните подробности и правила за участие в кампанията ще намерите тук>>>

Лекарят, който ме вдъхновява - ПЕДИАТРИЯ

Ето кои са номинираните до момента педиатри:

Проф. Иван Литвиненко - началник Клиника по неврология на Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София и завеждащ Катедра по педиатрия на Медицински факултет към МУ-София. Проф. Литвиненко има над 30 години стаж в областта на детските болести и е един от водещите специалисти по детска неврология в страната и Югоизточна Европа. Има специализации в Париж, Инсбрук и множество публикации и участия в национални и международни конгреси. Номиниран заради огромната му научна дейност в областта на детската неврология и епилептология. Автор е на две монографии на български и английски език, участвал е в писането на множество учебни помагала. Има общо 110 статии, от които 83 в български списания и 27 в чуждоезични. Автор е на 171 доклада от участия в научни конференции, от които 116 в български форуми и 55 в чуждоезични. Член е на Българската педиатрична асоциация, Научното дружество по детска неврология, психиатрия и психология на детското развитие, Българското дружество против епилепсия, Научното дружество по ЕЕГ, ЕМГ и клинична неврофизиология.

Гласувайте за проф. Литвиненко тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Анета Попиванова - педиатър, неонатолог в отделение „Физиологично” на Клиниката по неонатология, САГБАЛ „Майчин дом”.  Д-р Попиванова е председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, зам.-председател на Националния комитет по кърмене и координатор на програмата на УНИЦЕФ за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето в България. Тя е сертифициран от Международен борд консултант по кърмене (IBCLC) – единственият лекар с подобна квалификация в страната. Участва активно в изграждането и поддържането на мрежа от доброволни консултанти по кърмене към Националния комитет по кърмене. Тя е номинирана заради изключителния си професионализъм в грижата към малките пациенти, от започване на самото лечение до тяхното изписване.

Гласувайте за д-р Попиванова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Адриана Анадолийска – основател на детската хемодиализа и един от доайените в областта на детските болести в България. Доц. Анадолийска е номинирана от екипа на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, София. За нея колегите й казват, че със своя стаж в почти всички субспециалности на медицината, тя заедно с проф. Бобев, е един от последните универсални педиатри. Тя е човекът, който отговаря за разкриването, стартирането и дълги години поддържането на центъра по детска хемодиализа. Научила е колегите си на много неща в работата, които са свързани не само със сухата материя, а и с гъвкавостта по отношение на клиничното мислене и поведение.

Гласувайте за доц. Анадолийска тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Акад. Искра Христозова - началник на Онкологичното отделение в столичната Специализирана болница за активно лечение на детски онкохематологични заболявания. Проф. Христозова е специалист по педиатрия, онкология и хематология, експерт към НЗОК по детска онкохематология. Има десетки публикации в периодичния медицински печат и чуждестранни медицински издания. Автор е на монографии и учебници по педиатрия, детска онкохематология и детска хирургия. Специализирала е в Москва и Лондон, а към този момент обучава студенти и специализанти. Номинирана е заради високите си професионални постижения и непрекъснат стремеж към развитие в областта на педиатрията.

Гласувайте за акад. Христозова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Жени Стоичкова - председател на Бургаска педиатрична асоциация. Д-р Стоичкова има специалности по педиатрия и детска пневмология и фтизиатрия. Тя е виден бургаски специалист с дългогодишен опит, всеотдаен и доказал се лекар в областта на детските заболявания. Д-р Стоичкова е активен участник в редица кампании за безплатни медицински прегледи за профилактика, ранно откриване и лечение на деца с астма и респираторни заболявания от Бургас и региона. Номинирана като активен организатор и на ежегодни педиатрични научно-практически събития, на които медицински специалисти от цялата страна имат възможността да обменят знания и опит.

Гласувайте за д-р Стоичкова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Пенка Переновска - началник е на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Александровска”. Проф. Переновска е педиатър, специализиран в областта на пулмологията. Има над 300 научни публикации и участия в български и международни форуми. Национален консултант по педиатрия. Член е на ЕААСI, ERS на MWAI и на научните дружества по педиатрия, пулмология и алергология. Носител е на наградата на името на проф. Чилов за 2006 г. на Медицинския факултет в София за постижения в научната и преподавателската дейност. Номинирана е от своите колеги в УМБАЛ „Александровска“ заради усилията й в продължаващото обучение на лекарите, които се занимават с деца.

Гласувайте за проф. Переновска тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. д-р Тоньо Шмилев - консултант на Интензивно отделение към Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги”-Пловдив, на което в продължение на четвърт век е началник. Има специалности по педиатрия, детска пулмология и фтизиатрия. Доктор е по медицина от 1988 г., а от 2012 г. – професор. Има повече от 180 научно-изследователски труда, участва като съавтор и редактор на няколко монографии и ръководства, свързани с различни въпроси на спешната педиатрия, интензивната терапия, детската токсикология и детската пулмология. Проф. Шмилев е национален консултант по педиатрия. Член е на Българска педиатрична асоциация и Българска асоциация по детска пулмология. Вдъхновява колегите си с огромната човечност и всеотдайност към работата, със своята загриженост към децата. Неговият стремеж към усъвършенстване не стихва никога, следи всички новости в областта на педиатрията, защото от подготовката на педиатъра зависи животът на малките пациенти. Най-ценното качество на професора според колегите е неговата широка усмивка, която никога не слиза от лицето му. Независимо колко е сложен случаят, в колко тежко състояние е детето и колко напрегната е обстановкатапроф. Шмилев намира сили да се усмихне, да каже добри думи на майките и да даде кураж на татковците. Така може да постъпи само човек истински уверен в своите професионални възможности, от които винаги сме се учили, казват медици от Детска клиника в УМБАЛ „Свети Георги”.

Гласувайте за проф. Шмилев тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Ралица Георгиева - началник на Клиника по неонатология в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, София. Доц. Георгиева е специалист по педиатрия и неонатология с над 30 години опит. Има специализации в Париж, Стокхолм, Нюрнберг, Линц. Национален консултант по неонатология. Член на Българска Асоциация по неонатология, Интернационално дружество на националните асоциации по неонатология и Българска Асоциация по парентерално хранене. Има над 150 публикации и участия в български и международни научни форуми по различни проблеми на неонатологията. Номинирана от екипа на болницата като един от най-всеотдайните лекари, за когото няма ограничение на работното време. От малкото хора, които са изключително силни, целеустремени, с високо ниво на професионалните качества.

Гласувайте за доц. Георгиева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Марлена Панайотова – специалист от Отделението по педиатрия в МБАЛ Тракия  - Стара Загора. Д-р Панайотова има специалности по педиатрия и детска гастроентерология, както и квалификации по ултразвукова диагностика на коремни органи и гастроинтестинална ендоскопия. Специализирала е в Залцбург, Лондон, Амстердам и Атина. Номинирана от колегите си в болницата заради високите си професионални постижения и непрекъснат стремеж към развитие в областта на педиатрията. За своите колеги тя е един от най-добрите и опитни детски гастроентеролози в страната. Хората от екипа й я определят като изключителна и харизматична личност, чиято любов към децата не остава незабелязана и й помага ежедневно в професията. Номиниран като стандарт за поведение към пациента и колегиалните отношения. Всеотдайна и амбициозна в работата си, вдъхваща уважение и доверие сред колеги и пациенти.  Д-р Панайотова е истински вдъхновител за младите лекари и своите колеги.

Гласувайте за д-р Панайотова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Калин Лисички - началник на Клиниката по педиатрия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Специалист по педиатрия и детска ревматология. Има специализации във Франция. Автор и съавтор е на множество научни статии и монографии в областта на детската ревматология. Д-р Лисички вдъхновява своите колеги като специалист с уменията и опита си в една от най-дефицитните тесни педиатрични специалности – детската ревматология. Той успешно организира и води работата в клиниката, така че тя да предлага комплексна педиатрична грижа с налични специалисти в много подобласти на детските болести и по този начин да попълни необходимостта от лечение за много нуждаещи се деца понякога при много редки специфични заболявания. С компетентността и осигуряването на специфични грижи и отношение, които изискват малките пациенти, д-р Лисички печели уважението на своите колеги и на много доволни родители.

Гласувайте за д-р Лисички тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Димитър Калайков – началник на Диагностично-консултативния блок в Университетската детска болница "Проф. Иван Митев" в София и секретар на Българската педиатрична асоциация. Научните интереси на доц. Калайков са свързани с изучаване на здравното състояние на децата и организацията на детското здравеопазване в страната. Повече от 35 години е основен помощник на ръководителите на Катедрата по педиатрия и националните консултанти по педиатрия, като участва в работните групи за подготовка на стандарта по педиатрия и програмата за специализация по педиатрия. Автор е на повече от 70 публикации в нашия и чужд периодичен печат. Доц. Калайков вдъхновява своите колеги с усилията си за подобряване на условията, при които работят педиатрите.

Гласувайте за доц. Калайков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Боряна Слънчева - началник на Клиниката по неонатология СБАЛАГ „Майчин дом", София. Работи в областта на продължителната дихателна реанимация: използване на различни техники на апаратна вентилация, особености и нови направления, върху проблеми в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането, върху проблемите на вродените бактериални инфекции и назокомиални инфекции в неонаталните интензивни отделения - перспективи, антибиотична политика, проучвания свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Има завършени курсове по абдоминална ехография и ехография в педиатрията. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при деца с ниско и екстремно ниско тегло. Автор е на над 85 научни труда в специализирани медицински научни издания, участва като лектор в десетки национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми. Номинирана е от своите колеги заради всеотдайната си работа по отношение на грижите за недоносените деца.

Гласувайте за проф. Слънчева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Светлана Маринова –  специалист по педиатрия и детска нефрология с над 30-годишен опит. Д-р Маринова е бивш началник на Клиниката по нефрология и хемодиализа в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, София. Специализирала е в Първа клиника по педиатрия (СБАЛДБ) и Медицински университет Земелвеше, Унгария. Номинирана от бившите си колеги в СБАЛДБ като един от истинските учители в детската нефрология. Професионалист и човек от висока класа. Всеотдайна към пациенти и колеги, тя никога не отказва време да обясни, да успокои, да обсъди. Въпреки, че д-р Маринова вече не е част от екипа на болницата, бившите й колеги все още с удоволствие консултират пациентите си с нея.

Гласувайте за д-р Маринова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Таня Данева - началник на Отделението по педиатрия към УМБАЛ ''Пълмед'', Пловдив. Зад гърба си има дългогодишен опит като педиатър, като е работила в Детското отделение в МБАЛ ''Св. Мина'' под ръковотството на доц. Христо Пачев. Д-р Данева е специалист в областта на вродените и придобити заболявания на отделителната система в детската възраст. Част от професионалната й кариера са и множество курсове и специализации, сред които са допълнителни квалификационни курсове по токсикология, болести на ПОС в детската възраст, урорентгенология, актуални проблеми на нефрологията, eхография на коремни органи и др. Тя оглавява отделението в УМБАЛ ''Пълмед'' още от самото му създаване и за това време е постигнала налагане на най-високите стандарти на безболезнено лечение и грижа за малките пациенти. Колегите й я описват като голям професионалист, добър учител и най-вече като човек с голямо ''Ч'', който заслужава да носи титлата „Вдъхновяващ лекар”.

Гласувайте за д-р Данева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Диана Аргирова - началник на Отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив. Има специалности по педиатрия и неонатология. Вдъхновява колегите си със своята отдаденост към работата и висок професионализъм, с постоянния стремеж да знае всички новости в неонатологията и веднага да ги предаде на екипа си. Често им казва, че медицината се развива с бързи темпове и те трябва да са в крак с иновациите, за да не изостават. Самата тя притежава множество сертификати от квалификационни курсове за "Новости при лечението на РДС при новородени"; "Съвременни тенденции в храненето на кърмачета"; "Дихателна реанимация при новородени"; "Здравен мениджмънт - Приложение на социологическите методи при управление на стационарната помощ". Благодарение на нейния търсещ дух Отделението по неонатология е единственото под тепетата, което прилага модерния метод кенгуру-грижа, познат още като „кожа в кожа”. В отделението от 2017 г. е разкрита първата семейна стая в Пловдив, където родителите на недоносените имат възможност за контакт в уютна обстановка. Тя е шефът, на когото всички в отделението разчитат по всяко време на денонощието. Знаят, че е зад гърба им и винаги е готова да им окаже експертна помощ. От д-р Аргирова са научили най-важното за специалността - че само, ако обичат децата, ще могат да сътворят чудеса за най-малките и беззащитни създания. Колегите й казват, че тя ги прави всеки ден - благодарение на богатите си социални контакти успява непрекъснато да привлича спомоществователи за отделението, с чиято подкрепа то се развива на съвременно европейско ниво и е сред отличниците в страната.

Гласувайте за д-р Аргирова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Ваня Недкова – началник на Клиниката по детски болести при УМБАЛ-Плевен и ръководител Катедра Педиатрия при МУ-Плевен. Има специалности по педиатрия,  медицинска генетика и детска гастроентерология и публикации в 52 български и 7 чуждестранни списания. Участва в Национален проект за генно картиране на муковисцидоза. Председател е на Националния комитет по кърмене. Ръководената от проф. Недкова клиника е единствената в региона, която съвместява функциите на общинска, районна и университетска болница. Годишно в нея постъпват за лечение над 3700 деца. Номинацията на проф. Недкова е заради дългогодишния й опит като педиатър и ръководител на Катедра Педиатрия при МУ-Плевен.

Гласувайте за проф. Недкова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Доц. Даниела Авджиева – специалист от Отделението по клинична генетика в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев”, София. Има специалности по педиатрия, медицинска генетика и магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт. Специализирала е педиатрия в Япония и лизозомни болести във Великобритания, завършила е множество краткосрочни европейски курсове по дисморфология и метаболитни болести. Има над 90 публикации в наши и чужди списания и над 100 участия в български и международни научни форуми. Номинирана от своите колеги като един от малкото специалисти, занимаващи се с клинична генетика. Човек доказал своя професионализъм и високо ниво на колегиалност. Специфичната материя, с която се занимава я прави незаменим консултант в много от мултидисциплинарните екипи в педиатрията. Човек с изключително ниво на научната си и преподавателска работа.

Гласувайте за доц. Авджиева тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Валентин Точков - началник на Отделение по педиатрия в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново. Д-р Точков е номиниран заради отличните му управленски и лидерски качества. Благодарение на инициираната от него кампания за основен ремонт и закупуване на оборудване и апаратура, отделението се е превърнало в една от водещите в сраната бази за специализация на млади и току-що завършили лекари. В момента там се обучават петима специализанти, което е и доказателство, че д-р Точков и екипа му са истински вдъхновители за по-младите си колеги. По идея на д-р Точков преди пет години е създадена и утвърдена Национална конференция по педиатрия. Всяка пролет тя събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.

Гласувайте за д-р Точков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Боряна Върбанова – началник Клиника по педиатрия в МБАЛ „Св. Анна“, Варна и член на академичния състав на Катедра Педиатрия при МУ - Варна. Проф. Върбанова има специалности по педиатрия, детска ревматология и клинична ревматология. Специализирала е в областта на детската ревматология и автоимунни заболявания в Холандия, Англия, Германия и Франция. Има над 70 публикации в научни списания и над 100  участия в конгреси и конференции у нас и чужбина. Основни й научни разработки са в областта на ревматологичните и автоимунни заболявания в детската възраст. Номиниран от екипа си като невероятно отдаден ръководител, учител и специалист.

Гласувайте за проф. Върбанова тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Иван Янков – специалист от екипа на Клиниката по педиатрия при УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив. Вече 20 год. след като завършва медицина с отличен успех, той настойчиво реализира студентската си мечта да работи като педиатър. Отлично подготвен педиатър и детски гатроентеролог, той въвежда като рутинни изследвания горната и долната ендоскопия на гастроинтестиналния тракт, както и магнитно резонансната ентероскопия. Д-р Янков натрупа и солиден опит като интензивист и дълги години беше в основата на успешната работа на Интензивното отделение на клиник ата. Съавтор е на ръководства по педиатрия, спешна педиатрия и детска пулмология. Основен организатор на три Национални конференции по детска гастроентерология, към които се проявява голям интерес. Д-р Янков е отличен преподавател, обичан и уважаван не само от колегите си, но и от студенти и специализанти, на които винаги е готов да отдели от времето си. Пациентите му и техните близки го боготворят, заради открития и ведър характер, който има. Те винаги чакат с нетърпение срещата си с него. Номинацията на д-р Иван Янков е заради отличните му качества на млад специалист, който ме кара да съм удовлетворен от това, че идва ново достойно поколение медици.  

Гласувайте за д-р Янков тук чрез бутона +ПОСЛЕДВАЙТЕ

Номинации за педиатър се приемат през целия период на кампанията (22 април - 22 май 2019г.) на имейл v.hristova@credoweb.bg! Пишете ни кого номинирате и защо го номинирате!

*В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията ще бъдат зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 22 април до 22 май 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари