Публикация

Д-р Винисиус Гомес де Лима: Днес фокус на Мундифарма е диабетът

Д-р Винисиус Гомес де Лима: Днес фокус на Мундифарма е диабетът

Д-р Винисиус Гомес де Лима - медицински директор "Диабет" за Европа в Мундифарма. По време на визитата си в София,  д-р Гомес представи визията и приоритетите на компанията пред водещи специалисти ендокринолози. 

Бихте ли разказали малко повече за Мундифарма?

Мундифарма е напълно интегрирана, семейна фармацевтична компания, действаща на територията на Европа, с продажби надхвърлящи 1 милиард евро.

Компанията управлява интегрирано всички процеси – научноизследователска и развойна дейност, регулаторна дейност, производство, дистрибуция, продажби и маркетинг.

Чрез този интегриран модел на работа, ние имаме възможност бързо да установяваме партньорства, когато въвеждаме нови продукти на съответния пазар, като в същото време гарантираме високо ниво на услугите както за нашите партньори, така и за нашите клиенти.

Решенията, които прилагаме на съответния пазар, целят да подобрят здравната иконимика и в същото време да допринесат и отговорят на нуждите на служителите от сектора и на пациентите.

Какво бихте разказали за портфолиото на компанията?

Чрез гъвкавия ни подход и модел на работа, базиран на нуждите и обратната връзка на потребителите, ние не се ограничаваме до конкретна терапевтична област. Продуктите, които маркетираме, се отличават с показания от клинична важност и ползите, които носят на клиентите ни и пациентите. В същото време служителите ни са готови да отговорят на нуждите на нашите клиенти, независимо от терапевтичната област.

При първичната медицинска помощ сме се фокусирали върху областта на диабета и респираторните заболявания. През последните 5 години сме се утвърдили на пазара с портфолиото си от биоподобни медикаменти, сред които е и първото в света моноклонално антитяло. Това портфолио от продукти вече е спестило стотици милиони на здравните икономики в Европа и е подобрило достъпа на нуждаещите се пациенти до животоспасяващи лекарства.

Ние не спираме да търсим нови начини, които да донесат ползи на нашите клиенти и, в лицето на базираната в Базел Мундифарма ЕДО, вече имаме компания от световно ниво, посветена на развититето в областта на онкологията, където се работи по медикаменти, които да подобрят грижата за пациента в областта на хематологията и солидните тумори.

Какви са бъдещите цели и накъде е насочен погледът на компанията?            

Нашето съществуване е определено от това да развиваме медицината. Всичко, което правим, е насочено към подобрения и иновации в медицината. В това се изразява нашата отговорност към света и репутацията ни в здравеопазването.

Отдадеността ни да развиваме нови, изцяло променящи качеството на живот медикаменти; сътрудничеството ни с други фармацевтични компании и с вас, медицинските специалисти и с нашите клиенти; образователни събития от най-високо ниво като днешното; начинът, по който мотивираме нашите служители – Мундифарма прави всичко това, за да развива медицината. И днес основните ни усилия са най-вече в областта на диабета.

 

Коментари