Публикация

Студенти получиха стипендии от БЛС

Студенти получиха стипендии от БЛС

"Останете в България!" беше посланието към студентите по медицина, които получиха стипендии от Българския лекарски съюз.

 

Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово подпомагане, а отличените със стипендии 45 души взеха сертификатите си на официална церемония в УМБАЛ „Александровска“. Те ще получават

по 100 лв. месечно в рамките на една учебна година

За седма поредна година Българският лекарски съюз подпомага развитието на млади лекари. В годините като приоритетна цел на БЛС се оформи задържането на младите специалисти в България, предлагайки им стимули и възможности за адекватно кариерно и академично развитие, заяви д-р Иван Маджаров.

Председателят на УС на БЛС благодари на фирмите, които подпомагат програмата, и на домакините на церемонията от УМБАЛ „Александровска“.

 

Председателят на Акредитационния съвет на съсловната организация поздрави стипендиантите.

 

"Приеме с чисто сърце нашата помощ, която е протегната ръка към Вас в опит да покажем солидарността на нашето съсловие", добави проф. Борислав Китов.

 

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков с усмивка коментира, че виждайки толкова много млади и интелигентни хора, които ще лекуват, се чувства спокоен. Д-р Пенков поздрави БЛС за

програмата за финансово подпомагане

и допълни, че МЗ също се опитва да подобри условията за специализация, последващо кариерно развитие и по-добри условия за работа на лекарите.

 

Стипендиантите бяха поздравени и от представители на фирмите – партньори.

"Вярвам, че във Вашето развитие и решението Ви дали да останете в България  основна роля има държавата, но бизнесът има също своя принос. За нас това е инвестиция в богатството, което сте вие", заяви д-р Светла Михалевска, медицински директор на Sanofi България.  

 

Директорът на отдел  "Продуктова стратегия" на Рош България – д-р Боян Илиев, допълни, че е удоволствие да бъде подкрепена една толкова смислена кампания, каквато е тази на БЛС.

От младите хора се очаква да учат постоянно, да прегръщат и желаят промяната и ние гледаме на вас като двигател на положителните промени на българското здравеопазване.

С тези думи се обърна към стипендиантите изпълнителният директор на АстраЗенека Зоя Паунова.

 

Екатерина Карпузова от Байер България също благодари на младите лекари и им пожела да изпълнят всяка своя мечта  и да намерят вдъхновение в това, което правят.

 

Програмата за финансово подпомагане продължава.

През цялата година се приемат документи за финансиране на участия в национални и международни научни форуми

на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

 

БЛС благодари на фирмите – партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно - Sanofi България, Novartis България, Pfizer, Рош България, АстраЗенека България, Джонсън & Джонсън България, Байер България.

Коментари