Публикация

Мъж почина пред болница след изписване

Мъж почина пред болница след изписване

Възрастен мъж почина пред столична болница малко след като е бил изписан.

Близки твърдят, че са потърсили помощ, но никой не се е отзовал

„Човекът излезе подпрян на племенника си, но колабира и не можа да стане”, разказа Пламен Стойков пред Нова телевизия.

 

Той отишъл да помогне при изписването на вуйчото на негов приятел. Въпреки че са пред болница – Пета МБАЛ в София, никой не се притекъл на помощ.

Отидох на регистратурата, започнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, как се казва. Аз им казах да изкарат някой, защото човекът лежи на земята. Чакахме, чакахме, по едно време излезе една дама и започна да го пита за социалния му статус и за това дали е женен, или осигурен, посочи Пламен Стойков.

 

Той се обадил на телефон 112,

линейката пристигнала след половин час, но вече било късно

Болницата има и спешен кабинет, но според директора никой лекар или медик не е знаел, че пред лечебното заведение има човек в безпомощно състояние.

В лечебното заведение започна проверка по случая

В момента тече проверка между колегите, дали са били информирани и ако са били информирани, че има пациент в тежко състояние, защо не са се отзовали. Ще разчитам на всичките техни мнения - и на регистратура, и на персонала, каза д-р Борил Петров, директор на Пета МБАЛ, София.

Починалият мъж е бил на 71 години с множество заболявания

„Лекувал се е от февруари в Пета МБАЛ. Получил е тъй наречената „внезапна смърт” пред болницата, за която причините могат да бъдат много”, добави д-р Петров.

 

„Има нещо повредено в тази система - в цивилизована държава в ЕС да умре човек на улицата - изписан от болница”, заяви от своя страна свидетелят на инцидента Пламен Стойков.

снимка: Facebook

Коментари

За ПЪРВА РАБОТНИЧЕСКА (Пета Градска),това е нещо съвсем нормално! За тях,нищо хубаво не съм чул! Време е да се помисли за закриването на тази "болница",а не-да се закриват,работещи ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ! Трябва да се държи сметка и за работилите и работещите на това място,защото те са основната причина за това състояние на нещата!