Публикация

Лекар възстановява футболен отбор

Лекар възстановява футболен отбор

Набират се спонсори за футболен клуб ''Домлян''

 

Д-р Ватев освен лекар, който от сърце помага на нуждаещите, се интересува и от футбол. Той, заедно със сподвижници, възстановява футболния отбор в карловското село Домлян.

 

Идеята се заражда преди няколко години, когато неговият дядо Нано Ралчевски е бил един от домакините на футболен клуб "Домлян". Баба му разказва, как в къщата им са стояли топките на отбора, мрежи и фланелки, и как дядо му винаги е бил с отбора.

"Топките, мрежите, всичко беше в допалчетата, ние им перехме фланелките след всеки мач...'', допълва още тя.

 

''Разговарях със местните и  при разговорите с тях те споделяха за миналото на отбора. От хората разбрах, че отбора за времето си е бил един от добрите отбори за Пловдивски регион. Стадиона в село Домлян е наричан "Долината на Смъртта", понеже тук отбора на селото не е губил мач и много съперници са прекланяли глава на игрището. Преди повече от 30 години отбора е закрит, въпреки факта, че стадионът в селото е в добро състояние, поддържа се, има изградени метални врати за футбол и детски вратички. Затова на мен ми се искаше да възродим отбора, за да може изгрището да се ползва по предназначение, а не просто да го има и да се ползва по един път годишно, за съборите на селото'', споделя д-р Иво Ватев.

 

След проведено учредително събрание ФК " Домлян " е учреден и за председател на сдружението е избран Д-р Иво Ватев.  През месец април 2019г. отборът и сдружението са вписани в съответните регистри и са напълно законни и легитимни. Д-р Ватев ще изпълнява дейност като председател на сдружение с нестопанска цел  ФК "Домлян" и президент на отбора.

 

''Има интерес от млади момчета, които желаят да играят при нас, но ние сме отворени към всеки, който иска да спортува и да се занимава с нещо полезно. По този начин младите хора ще избегнат срещата с алкохола, наркотиците, цигарите и други вредни навици. Спорта възпитава и развива култура и дава навика да организираш времето си'', допълва той.

 

Той споделя, че е намерен един спонсор на отбора, но се търсят още. ''Издръжката на отбор от Б областна група Пловдив - Север, откъдето ще започне участието си отбора на с. Домлян е около 4 хиляди лева за година.  В бъдеще време, ако се намери по-заможен спонсор,  може да имаме по-високи цели като например участие в А областна група Пловдив или дори В група. Но това ще го оставим на времето. За нас е важно да се спортува, да има резултати и хората, които гледат отбора ни да са доволни от представянето в мачове'', разкрива д-р Ватев.

 

Аз съм взел решение, също да играя за отбора, доколкото ми позволяват силите, времето и възможностите. Защото между по-младите е хубаво да има и няколко по-улегнали и зрели хора.

 

Важно:

 

1. Фк " Домлян " набира още хора които желаят да играят за отбора и да играят за честта на селото.

2. Набираме спонсори - за да не се натоварва един човек с издръжката на отбора, ще се радваме още хора да ни подкрепят - било финансово, било чрез закупуване на пособия за тренировки и провеждане на футболни срещи.

3. Гарантираме прозрачност при изразходване на средствата дадени от спонсорите!

4. Отборът ни започва участие в Б областна футболна група Пловдив - Север от септември 2019 година с новия футболен сезон 2019/2020 година.

5. Предстои освежаване на стадиона в село Домлян, което трябва да завърши до края на май.

 

За връзка с нас: 088 929 6796 д-р Иво Ватев, председател на Фк "Домлян", с. Домлян, община Карлово.

 

Благодарим на всички, които подкрепят отбора ни!

 

С най-добри чувства!

 

В публикацията - Видео от Телевизия "Щерев" Карлово

Снимки от Стадиона в с. Домлян, където Фк "Домлян" ще играе домакинските си срещи.

 

 

 

Коментари

Анонимен
14 май 2019 20:00

Успех с отбора, сладурче! Само победи Ви желая! ❤️????????