Публикация

Трима лекари от ВМА с награди за празника на Българската армия

Трима лекари от ВМА с награди за празника на Българската армия

Трима лекари от ВМА получиха награди от името на министъра на отбраната по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.

Медиците са отличени за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения

и принос към отбраната.

 

Лично министър Красимир Каракачанов награди д-р Тодор Ганчeв от екипа на Катедрата по образна диагностика по време на церемония навръх 6 май в резиденция „Лозенец”. Лекарят от ВМА бе национален командир на 19-ия екип военни медици в Мали, който се завърна през март и получи отлична оценка за представянето от щаба на операцията в Бамако.

 

Наградите на другите двама отличени – подполковник д-р Диана Станева-Гочева, началник сектор „Военномедицинска евакуация”, и д-р Магдалена Баймакова, която е главен асистент в Първа клиника по инфекциозни болести, връчи зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, на церемония във ВМА.

 

„За вас, лекарите, отговорността е въпрос на дълг и чест, а тя винаги нараства. И ръководството разбира, че тези награди са мотивация за отличените служители”, коментира Анатолий Величков и призова екипа на ВМА: „Пазете здравето на нацията!”.

Коментари