Публикация

27 млн. лв. за нова болница в Ямбол

27 млн. лв. за нова болница в Ямбол

„Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо“.

 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол, съобщиха от Министерския съвет.

В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри

затова има липса и на медицински кадри.

 

В тази връзка на заседанието на кабинета утре, 8 май, по разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъдат отпуснати средства, с които ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда на груб строеж.

Този нов болничен блок от 10 етажа ще е на площ от 32 000 кв. метра с капацитет до 250 болнични легла

Пред премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от ръководството на лечебното заведение заявиха, че за срок от около година и половина областната болница в Ямбол ще се пренесе в новата сграда. Подобрените условия ще привлекат лекарите и сестрите и ще бъде решен досегашният проблем с материалната база.

 

Паралелно с този проект, се реконструира и спешното отделение към болницата на стойност от 551 хил. лева. Извършва се и ремонт на Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 хил. лева. Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.

Коментари