Публикация

Отваряйте често прозорците, за да се предпазите от сериозни заболявания

Отваряйте често прозорците, за да се предпазите от сериозни заболявания

Проветряването е добра профилактика 

До този извод стигнаха учени от университета в Оксфорд, след като направиха редица сериозни проучвания. Честото отваряне на прозорците в помещенията, в които работим и живеем предпазват от сериозни болести, между които диабет тип 2 и затлъстяване

Изследването

целяло да установи какво е влиянието на околната температура върху здравословното състояние на хората. То се базирало върху работата на холандски експерти, посветена на глобалното затопляне. Според събраните данни повишаването на средната температура с един градус по Целзий може да доведе до хиляди нови случая на диабет. Това се дължи на факта, че в условията на повишена температура организмът на човека престава да изразходва калории за поддържане на топлината в тялото, в резултат на което се променя чувствителността към инсулина и се увеличава теглото.

проветряването е полезно за здравето

Учените твърдят, че

това се отнася и за температурата на въздуха в домовете или на работното място. Затова те съветват да поддържаме в помещенията по-ниска температура и да отваряме прозорците дори през нощта. Когато често проветряваме, организмът ни по-ефективно ще изгаря калориите, а нивото на захар в кръвта няма да се повиши да опасни граници.

 

Коментари