Публикация

Дете на веганска диета няма зъби и не може да говори - родителите на съд

Дете на веганска диета няма зъби и не може да говори - родителите на съд

Тя е на 19 месеца, но изглежда тримесечна, няма зъби, не е ваксинирана и страда от рахит.

Случаят е от Австралия, а родителите на момиченцето вече са се признали за виновни пред съда в Сидни. Обвиненията са, че са поставили детето в сериозен риск.

Съдебните документи разкриват, че малката е хранена предимно с овес, картофи, ориз, тофу, хляб, фъстъчено масло и оризово мляко. На закуска й давали банан или друг плод, парченце хляб.

 

За първи път момиченцето попада в болница през март 2018 г., когато получава припадък. Направените изследвания посочват, че заради хранителния режим детето е развило рахит, недохранено е. Тежи  4,89 кг.  и след раждането никога не е било водено на медицински преглед. Не може да седи, да се преобръща или да държи бутилката с оризово мляко.

Майката не смята, че в развитието на детето има нещо ненормално

и забранява  да й се дава и соя, защото изобилства от хормони. От болничното заведение подали сигнал в полицията и социалните служби. 

Социалните служби преценяват, че момиченцето е в риск и го отнемат от родителите. Слад като е настанено в приемно семейство то започва да пълзи и проявява огромен апетит, но поради ниския си ръст и предимно въглехидратната храна, новият начин на хранене води до затлъстяване. Ръстът й е на едногодишно, а тялото - на почти три.

 
Очаква се съдът да произнесе присъдата за родителската небрежност, като се очаква те да получат пет години лишаване от свобода.

 

Оригиналната новина и видео с родителите можете да видите ТУК

 

*Снимката е илюстративна

Коментари