Публикация

Д-р Явор Делчев получи Годишната награда за принос в психиатрията (ВИДЕО)

Д-р Явор Делчев получи Годишната награда за принос в психиатрията (ВИДЕО)

На 10 май 2019 г. беше открита Научната конференция по психиатрия и клинична психология, организирана от Сдружение  "Колегиум частна психиатрия" . Обединяваща за форума е темата "Властта" и за началото му е избран денят, в който се отбелязват 75 г. от рождението на доайена на българската психиатрия и учител на повечето от съвременните светила в областта - доц. д-р Георги Койчев.

Ключови за психиатрията проблеми са основен фокус на "Властта"

В негова памет проф. д-р Петър Маринов прочете пред участниците в конференцията словото на доц. Койчев, което той произнася пред своите студенти през 2010 г. И днес думите му носят важни послания не само за бъдещите психиатри, но и за цялата медицинска общност.

 

С откриването на научното събитие, частната колегия отдаде почит и на проф. Лъчезар Хранов, когото загубихме през месец февруари т.г.

 Учител, колега..приятел...Светът стана по-тесен без него,

каза в прочувствено слово Никола Марков, подчертавайки, че загубата е много лична за цялата гилдия.

В края на официалното откриване

Беше връчена и Годишната награда на „Сдружение Колегиум частна психиатрия“ за принос към българската психиатрия „Доц. д-р Георги Койчев“

Престижния приз получи д-р Явор Делчев, чиято практика основно е извън България, но не престава да помага на своите колеги в родината.

За мен е чест, гордост и радост да получа наградата, носеща имено на д-р Георги Койчев, защото днес частната психиатрия за мен е като една машина на времето - там, където минало, бъдеще и настояще се сливат в едно,

благодари развълнуван д-р Делчев. Вижте цялата реч, която той произнесе пред аудиторията:

 

 

Коментари