Публикация

Вземете сертификат от Немската академия по хомеопатия с онлайн обучение

Вземете сертификат от Немската академия по хомеопатия с онлайн обучение

Немската академия по хомеопатия и природолечение (DAHN) съвместно с Алпен Фарма България организират Онлайн академия по Шуслерова терапия. Програмата е адресирана към лекари, стоматолози, фармацевти, медицински специалисти, студенти на медицинските университети и колежи, експерти и всички, желаещи да използват терапията с минералните соли на д-р Шуслер.

 

КЪМ ОБУЧЕНИЯТА

 

Онлайн академията по Шуслерова терапия е безплатна. Медицинските специалисти, които преминат успешно през 12-те теста, ще получат сертификат за Шуслеров терапевт, издаден от Немската академия по хомеопатия и природолечение (DAHN).

Каква организация е DAHN?

Немската академия по хомеопатия и природолечение е единствената сертифицирана национална (обхваща всички германски провинции) институция, която има правото да обучава и издава сертификати по хомеопатия и признати натуропатични методи. Обучаваните може да бъдат лекари (включително стоматолози), фармацевти, помощник-фармацевти, натуропати (специалност в Германия, придобита след 2 г. обучение) или акушерки. 

 

Сертификатът на DAHN е гаранция за задълбочено познание в алтернативната медицина, което дава допълнителни възможности на медиците да прилагат холистични методи в практиката си. Това се цени високо от пациентите, които търсят комплексна преценка, задълбочено отношение и цялостно лечение на здравословните си проблеми.

В полза на индивидуализираната медицина

По този начин DAHN работи в полза на индивидуализираната медицина, в която признатите алтернативни терапии се прилагат паралелно с методите на конвенционалната медицина. Така двата подхода не се конфронтират, а се допълват. Немската академия по хомеопатия е основана през 1987 г. в град Целе, а експертите в нея, които оценяват и издават сертификатите, са с многогодишен опит. Първоначално обученията и семинарите са били само за областта Долна Саксония, но от 2013 г. се провеждат в цяла Германия, с което академията става национална образователна институция.

Проф. Фолкер Финтелман е президент на DAHN и в това интервю представя задачите на институцията.

Кои са основните задачи на DAHN?

Основната ни задача е да организираме сертифицирано продължаващо образование във всички области на признатата комплементарна медицина. Основният фокус на нашите обучения са хомеопатията и класическите природни средства, включително растителните лекарства. Те са насочени най-често към лекари, фармацевти и помощник-фармацевти.

DAHN организира различни изяви, на които се апелира за диалог между комплементарната и конвенционалната медицина. Защо това е важно за Вас?

Ние припознаваме като една от нашите основни задачи насърчаването на открит диалог между традиционната и комплементарната медицина във всички техни области. Тя допълва организирането на семинари и обучения. Неслучайно нашето мото е „Лечение в диалог“.

 

Според нас един от минусите на съвременната медицина е недостатъчният диалог – проблем, който се задълбочава от свръхдиференцираната специализация в наши дни. Човекът, тоест пациентът, обаче си остава един цялостен организъм, който се нуждае от комплексен поглед и в медицината.

 

Нашата академия търси и насърчава диалога като една свързваща част между всички специалности. Диалог както между лекарите, така и между лекари и фармацевти. Стимулираме и обмена на идеи между различните комплементарни медицински системи, като представяме техните методи на едно място в нашите обучения.

Кой е проф. Финтелман

Проф. Фолкер Финтелман, президент на DAHN, е доктор по вътрешни болести с фокус върху гастроентерология и антропософска медицина. Член на Експертната комисия на Федералната служба по здравеопазване от 11 г., като е бил неин председател за повече от 6 години. Проф. Финтелман е първият председател на Германското общество за фитотерапия. Той оглавява академията „Карл Густав Карус“ в Хамбург, която основава и изгражда. Автор е на книгите "Интуитивна медицина" и "Учебник по фитотерапия".

 

Коментари

Здравейте! Вече завърших онлайн академията по Шуслерова терапия, ни имам 12 отделни сертификата за отделните модули. Как мога да получа един официален сертификат? И от къде мога да го взема на хартиен носител?

CredoMedia: in focus
16 фев 2023 11:37

Здравейте, колеги ще се свържат с Вас, за да ви издадат финалния сертификат.