Публикация

Проф. Иво Петров - патриот, учител, вдъхновител

Проф. Иво Петров - патриот, учител, вдъхновител

Проф. Иво Петров е един от най-успешните кардиолози у нас, за които говори и цял свят. Национален консултант, медицински директор на клиниката по кардиология и ангиология в Сърдечно-съдовия център на Аджибадем СитиКлиник, лектор, член на много международни научни дружества и основател на такива в България. Денят му  започва и свършва в болницата. Новостите в инвазивната кардиология са най-голямата му страст. 

 

Той се учи от светила като проф.Чирков и доц. Юлия Джоргова. Специализира в най-добрите клиники в Аржентина, Германия, Австрия. Продължава упорито да работи в България, въпреки множеството предложения, които получава от чужбина. Неуморно популяризира постиженията на българската медицина на  научни конгреси и симпозиуми.

 

Той е ревностен патриот, учител, пример и вдъхновение е за по-младите си колеги. Той е от личностите, мотивирали десетки млади лекари да останат в България, защото им е показал перспектива за развитие. Човек с многостранни интереси и многобройни контакти, които използва за приобщаване на българската медицина към най-авангардните иновации. 

През 2018 г. проф. Иво Петров стана носител на приза Лекарят, който ме вдъхновява в специалност кардиология

 

Какъв е проф. Иво Петров за своите най-близки колеги вижте във видеото>>>

Коментари

Здравейте,проф.Иво Петров!Поздравления за Вашата многостранна и с най-висока степен професионална медицинска дейност!Следя Вашето възходящо развитие на колега и човек, откакто чух преди години ,Вашето име от Директорката на една детска градина в нашия град -госпожа Мария Нейчева.С интерес изгледах Вашето интервю с Неделина Анева по канал-3.Желая Ви здраве,нови постижения на полето на кардиологията и ангиологията , много признателни пациенти и приятели  в цяла България!С голямо уважения:Доктор Людмила Костова-педиатър и личен лекар от Враца-29.05.2019г.