Публикация

Студенти избраха аптеки „Фаркол“ за своя стаж

Студенти избраха аптеки „Фаркол“ за своя стаж

Бъдещи фармацевти избраха аптеки „Фаркол“, за да проведат своя стаж по специалността. Бургаската аптечна верига с 28-годишна история, се е наложила на пазара с професионализма на кадрите си и доброто обслужване. Утвърдена е като база за практическа подготовка по две стажантски програми – за студенти в специалност „Помощник фармацевт“ в Медицинския колеж на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и за завършващи специалност „Магистър фармацевт“ в Медицинските университети в София, Пловдив и Варна.

В момента в аптеки „Фаркол“ стаж провеждат студентите Мария Атанасова и Катя Минева от бургаския ВУЗ, както и Галин Чаушев, който скоро ще се дипломира като магистър фармацевт от Медицинския университет във Варна.

Мария Атанасова в момента е втори курс в бакалавърската програма по фармация. От септември м. г. научава тънкости в бъдещата си професия, като стажант в аптека „Славейков“.

„Имах възможности за стаж и в други аптеки, но предпочетох „Фаркол“. Посещавала съм ги като клиент преди да стана студент и още тогава ме впечатлиха с доброто обслужване и позитивното отношение. Сега съм много доволна, че съм сред професионалисти, от които мога да науча много“ , казва Мария.

Споделя, че преди това е взела и друго важно решение в живота си – избира фармацията като своя бъдеща професия пред „Екология“. За последната специалност вече има диплома от същия ВУЗ. „Но още тогава знаех, че ще завърша и фармация. Това е много уважавана професия, всеки ден общуваш с хора и имаш възможност да помагаш“, признава бургазлийката. Допълва, че екипът в аптека „Славейков“ я приел изключително радушно. „В практиката се научават много нови неща, а колегите винаги са внимателни и отговарят на въпросите ми компетентно и изчерпателно“, споделя още Мария.

В аптеки „Фаркол“ практическа подготовка са получили десетки студенти, провели своя стаж там. „Винаги сме следвали визията да подпомагаме професионалното развитие на младите хора и оставането им на работа в България“, посочва управителят на аптечната верига магистър фармацевт Красимир Златев.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари