Публикация

Безплатни прегледи при кардиолог през май и юни

Безплатни прегледи при кардиолог през май и юни

Водещи специалисти от Клиниката по кардиология на болница Токуда ще извършват безплатни профилактични прегледи по повод Световния ден за борба с хипертонията - 17 май.

Прегледите са насочени към пациенти с хипертония (високо кръвно налягане)

За такива се смятат хора със стойности на систолното налягане (горна граница) и диастолното (долна граница) над границата 140/90. Повишените стойности трябва да бъдат измерени в няколко последователни дни, в пълен покой.

Специалистите ще приемат на 17 май, 31 май, 7 юни и 14 юни

от 14:00 до 17:00 часа, след предварително записване всеки делничен ден между 8:00 и 12:00 часа на телефон 02/ 403 44 15.

 

Безплатната консултация ще включва преглед от специалист, измерване на кръвното налягане и препоръки за лечение, когато това се налага.
По данни на Европейската сърдечна асоциация

хипертониците у нас са над милион

При хипертонията (високо кръвно налягане) артериите са поставени под постоянно напрежение от силата на изпомпване на кръвта в тялото. Това увеличава риска от увреждане на жизненоважни органи и може да доведе до миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност или загуба на зрението.

 

Екипът от доказани специалисти на Клиниката по кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с високотехнологично оборудване и има възможност за извършване на всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечносъдовите заболявания.

Коментари

Интересувам се! За себе си и за баща ми!