Публикация

Д-р Петя Чавеева: Животът започва преди да се роди и екипно трябва да се стремим да прескачаме бариерата

Д-р Петя Чавеева: Животът започва преди да се роди и екипно трябва да се стремим да прескачаме бариерата

Вижте вдъхновяващата реч на ръководителя на Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев” на събитието ЛЕКАРЯТ, КОЙТО МЕ ВДЪХНОВЯВА

 

  • Медицината е за смелите, за тези, които са готови да опитат и въпреки неуспеха, да продължат и да променят начина на лечение на пациентите.
  • Вътреутробната миниинвазивна хирургия е своеобразно преодоляване на една значима бариера – тази на официалното начало на новия живот.
  • Животът започва преди раждането и ние, специалистите по фетална медицина се интересуваме от състоянието, чувствата и случващото се с плода много преди първата глътка въздух.
  • В България има медицина на световно ниво. Младите лекари трябва да дерзаем и да останем в България.
  • Трябва да положим усилия да бъдем единни, защото медицината е екипна работа и само с единомислие бихме прескочили бариерата.

Коментари

Горда се почувствах като слушах и гледах д-р Петя Чавеева - млада, красива,начетена, умееща. Работи в хирургичната сфера на медицината - това е достойно за възхита. 

"Да се погрижим за живота преди живота"
"Трябва да бъдеш смел, но не и безразсъден"
"....споделената отговорност на един много широк екип...единомислието..."
Думи, които ще запомня и спомагам за тяхното практикуване.
Желая Ви много успешни операции, здрави и пълноценно излекувани деца и много, ама много последователи-лекари, защото само чисто и невинно сърце като вашето може да се намесва по Божий начин в може би най-деликатната част или период от човешкия живот и да предава знанията и уменията си.

Възхитена съм от хъса на младата лекарка,която доказва,че и в България може са се прави медицина на много високо ниво.